Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 16. avg. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 16. avg.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Hortobágyra és a Tisza-tóhoz kalauzoljuk el önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Hortobágyu in jezeru Tisa.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája az Őrségi Nemzeti Park.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je Narodni park Őrség.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban a dobronaki Lajter Istvánról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Istvána Lajterja iz Dobrovnika.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- közösségi pajta épül Dobronakon;
- lóháton a határmenti területen;
- 2. Lángosfesztivál Gyertyánosban;
- felszentelték a felújított Szűz Mária királynő szobrot;
- bemutatták Horváth Áron rendező legújabb kisfilmjét;
- Pál Péter és barátai koncertje a Bánffy Központ udvarán.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- gradnja skednja v Dobrovniku;
- jezdenje ob obmejnih območjih;
- 2. Festival langaša v Gaberju;
- blagoslovitev kipa Device Marije Kraljice v Dobrovniku;
- predstavitev najnovejšega kratkega filma režiserja Árona Horvátha;
- koncert Pétra Pála in njegovih prijateljev na dvorišču Centra Bánffy.

Gora svete Heme pri Globasnici je za mnoge kraj duhovne poglobitve, spet drugi prihajajo zaradi zdravilne moči vode ob vznožju votline svete Rozalije. Od leta 2000 pa je mistični kraj postal tudi srečevališče umetnikov in umetnic iz Alpsko jadranskega prostora. Na predvečer Marijinega vnebovzetja 14.avgusta se v romarski cerkvi prepletajo glasba, likovna umetnosti in literaturo. Prireditev pod geslom Trivium – tri poti – drei Wege so pred 20imi leti zasnovali s skupnimi močmi kitarist Janez Gregorič, pesnik in pisatelj Fabjan Hafner in likovni umetnik Rudi Benetik. »Eksperimet« je prerasel v nepogrešljivo stalnico za vse, ki iščejo kraj za poglobljeno razmišljanje ob izbrani temi. Ob okroglem jubileju se bomo skupaj z iniciatorjem Triviuma Janezom Gregoričem ozrli na 20 uspešnih let.
http://slovenci.orf.at

Poletni slovenski tabor. Osnovnošolci so se slovenščine učili preko igre.- Porabska domačija. Turistična točka v Andovcih se je v marsičem obnovila.- Žido-Lenaršičev mlin na Goričkem. V Markovcih se vodno mlinsko kolo še danes vrti.

Dnevni red seje:

1. Nepravilnosti in spornost dela ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pri projektu SRIPT in drugih projektih

Dr. Rajko Kavalar je dolgoletni predstojnik Oddelka za patologijo v Kliničnem centru Maribor, sicer pa tudi sodnomedicinski izvdenec, predavatelj na Medicinski fakulteti in Gorenjc. Rojen na Jesenicah je po študiju medicine prišel v Maribor in tu ostal. Je človek mnogih talentov, s predsojništvom se ne ukvarja več, je pa še vedno tisti, na čigar mnenje se na patologiji najbolj zanesejo. Leta in delo z ljudmi v trenutkih, ko se ti srečujejo s smrtjo, so mu prinesla modrost. Srečevanje s seboj na Jakobovi poti in ob umetnosti fotografije pa je poglobilo razumevanje bistva in smisla človekovega življenja.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedaven odmeven poziv zdravnikov širše goriške regije odločevalcem, naj dobro proučijo vse vidike onesnaževanja Soške doline, preden Salonitu Anhovo dovolijo povečanje sosežiga odpadkov, je sprožil ogorčenje in strah med prebivalci te regije. Gre namreč za okolico industrijskega območja, ki je bilo pretekla desetletja izpostavljeno in zaznamovano s proizvodnjo azbestno- cementnih izdelkov. Ali je strah upravičen, kakšno je onesnaženje regije in komu sploh verjeti, bomo skušali odgovoriti v tokratni oddaji Na tretjem …. Pridružili se nam bodo predstavniki prebivalcev, ministrstva za okolje, stroke in zdravstvene stroke.

Državni zbor je od konca marca sprejel štiri svežnje "protikoronskih" ukrepov. V oddaji o tem, kako je potekalo sprejemanje teh zakonov.

Vlada Janeza Janše je prvi paket ukrepov za boj proti posledicam koronavirusa v Državni zbor poslala že dva tedna po njeni potrditvi 13. marca. V nadaljevanju so sledili še trije paketi. Med glavnimi ukrepi so bili subvencioniranje čakanja na delo in skrajšanega delovnega časa, solidarnostni dodatki najbolj ogroženim skupinam prebivalstva, nagrajevanje zaposlenih v času epidemije, zagotavljanje likvidnosti gospodarstva s poroštvi podjetjem za posojila, turistični boni in aplikacija za sledenje okužbam.

Dnevni red seje:

1. Seznanitev s Poročilom o delu Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano v letu 2019

2. Pobude in vprašanja članov Odbora

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov