Katarina Kresal. Foto: BoBo
Katarina Kresal. Foto: BoBo
LDS sklenil kampanjo

LDS je garancija za napredno vlado in edina možnost, da se leva sredina resnično okrepi, je na zaključnem predvolilnem srečanju kandidatov in kandidatk stranke LDS za državnozborske volitve na Kokrici pri Kranju povedala predsednica stranke Katarina Kresal. Verjame, da imajo dovolj potenciala za vstop v DZ.

Če želimo ustaviti pohod konservativne politike, interesnih in desnih strank, potem v parlamentu potrebujemo čim več levosredinskih strank, za ta dosežek pa potrebujemo LDS, je povedala Kresalova. LDS je po njenem mnenju edina možnost, da se leva sredina resnično okrepi, postane primerna protiutež in da vodi napredno politiko.

Levosredinske politike brez LDS-a ne bo
Konservativizem danes po razmišljanju Kresalove na veliko trka na naša vrata, kar so danes občutili tudi pri stranki. Na socialnem omrežju Facebook so po njenih besedah LDS-u namreč prepovedali oglas, ki naj bi bil preveč liberalen.

Očitno se že vsi prilagajajo na to, da prihaja konservativna politika, je razmišljala in dodala, da če želimo v svojem življenju odprtost in svobodo, potem je treba dati glas LDS-u, ker prave levosredinske politike brez te stranke v DZ-ju ne bo.

LDS gre lahko v koalicijo z vsemi, ki spoštujejo pravno državo, človekove pravice in svobodo, je odgovorila na vprašanje o mogočih koalicijah. Toda s tistimi, ki so pripravljeni izbrisati 30.000 ljudi, ker jim niso všeč, in s tistimi, ki pošiljajo istospolno usmerjene na zdravljenje in pravijo, da obstajajo samo ene prave družine ali samo ene prave ženske, bodo v LDS-u po mnenju Kresalove težko sodelovali.

LDS sklenil kampanjo