V boj se na listi podaja tudi predsednik državnega sveta, Blaž Kavčič (na fotografiji s predsednikom stranke mladih, Darkom Krajncem. Foto: BoBo
V boj se na listi podaja tudi predsednik državnega sveta, Blaž Kavčič (na fotografiji s predsednikom stranke mladih, Darkom Krajncem. Foto: BoBo

S skupnim nastopom kandidatk in kandidatov Demokratske stranke Slovenije, Zveze za primorsko, Zelene koalicije, Stranke mladih – Zelenih Evrope ter nekaterih gibanj in posameznikov na listi SMS – Zeleni utrjujejo "konsolidacijo demokratičnih in ekosocialnih političnih strank ter gibanj, ki zagovarjajo drugačen, do človeka in narave prijazen ter pravičen pristop k upravljanju Slovenije skozi zeleno politiko", so zapisali v sporočilu za javnost.

Kandidatke in kandidati na listi SMS – Zeleni bodo kandidirali v vseh volilnih enotah in okrajih po Sloveniji.
Na listi tudi znana imena
Med potrjenimi kandidati izpostavljajo tudi bolj prepoznavna imena. Na seznamu tako med drugimi najdemo Blaža Kavčiča, predsednika državnega sveta, Vilija Kovačiča, okoljskega aktivista, Harisa Tahiroviča, predsednika Zveze romske skupnosti Slovenije - Umbrella, Evo Černigoj, najmlajšo občinsko svetnico, Miho Jazbinška, pravljičarja Francija Rogača, akademskega glasbenika in ekologa Aleša Sušo, pevca Vilija Resnika, predsednika Sekcije za promet pri obrtni zbornici Andreja Klobaso, Mišo Margan (udeleženko resničnostnega šova Sanjska ženska) ter predsednike partnerskih strank in gibanj.

Na njihovi listi bo tudi predsednik Krščanskih socialistov Slovenije in nepovezani poslanec Andrej Magajna, ki bo kandidiral v volilnem okraju Ljubljana Vič - Rudnik. Magajna je sicer še pred kratkim zagotavljal, da na teh volitvah ne bo nastopil (na prejšnjih so imeli skupni listo s SD-jem), a si je na prigovarjanje predsednika stranke Krajnca premislil. Skupne liste KSS in SMS - Zeleni po besedah Magajne niso oblikovali, saj je zmanjkalo časa.

"Motivirali smo prave ljudi"
Kandidatke in kandidati na listi SMS – Zeleni se bodo sicer javnosti in medijem predstavili na skupni novinarski konferenci v nedeljo. Predsednik Stranke mladih – Zelenih Evrope Darko Krajnc ob tem pravi: "Na skupni listi SMS – Zeleni nam je uspelo zbrati in motivirati prave ljudi za pošteno, strokovno, zeleno - socialno politično alternativo, usmerjeno k reševanju resničnih problemov ljudi, družbe in okolja, ne pa polnjenju računov elit in njihovih oprod."