SDS-ovci so nedavno osvojili tudi Triglav. Foto: MMC RTV SLO
SDS-ovci so nedavno osvojili tudi Triglav. Foto: MMC RTV SLO

Janša je v Mežiško dolino prišel tudi zato, da bi podprl strankarskega kolega Mira Petka, ki je po njegovih besedah v iztekajočem mandatu izpolnil zaupanje volivcev.

Kolesarji si bodo ogledali pridobitve, ki jih je to področje države pridobilo v tem mandatnem obdobju. Med njimi je dokončanje državne ceste med Črno na Koroškem in Velenjem in 15 milijonov evrov vredno sanacijo zgornjega dela doline, zaradi onesnaženja s težkmi kovinami.

Janši so se na nekaj manj kot 60 kilometrski poti, ki se je začela v Spodnjem Slemenu pri Javorju, med drugimi pridružili spremljevalka Urška Bačovnik, poslanec Miro Petek, ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič in župan Raven Tomaž Rožen. Udeleženci bodo s kolesom prevozili pot preko Žerjava, Mežice, Prevalj, Raven, Kotelj, SLovenj Gradca in jo ob 15. uri zaključili v Tomaški vasi.

Prvak SDS-a je prepričan, da bodo s kolesom "lažje videli in obiskali tista območja, ki se iz avtomobila ne vidijo". Prepričan je, da bodo na kolesarjenju srečali več ljudi in se z njimi lažje pogovorili ter zaznali njihove težave.

Kolesarji bodo trasi dodali še 40 kilometrov po Šaleški dolini, kolesarli preko Šoštanja in Velenja in pot zaključili v Ložnici.