Povprečna starost liste Zares je 48 let. Foto: MMC RTV SLO
Povprečna starost liste Zares je 48 let. Foto: MMC RTV SLO

Gregor Golobič je dejal, da je v preteklosti že sodeloval pri oblikovanju list, vendar mu pri nobeni ni bilo v tako veselje pridobivati ljudi kot v tej. Golobič je prepričan, da se bo stranka na volitvah približala cilju, ki si ga je zastavila, to je, da podvoji število svojih poslancev v državnem zboru ali da dobi še kakšnega poslanca več od tega. Zares ima trenutno v državnem zboru sedem poslancev.

V predvolilni kampanji stranka ne namerava odgovarjati na negativno kampanjo, bo pa odločno opozarjala na nepravilnosti, ki so se dogajale v tem in tudi v prejšnjih mandatih, saj želijo, da je nov mandat drugačen.

Predvolilna kampanja stranke po Golobičevih besedah ne bo temeljila na oglaševanju in plačanem marketingu, ampak bo to v največji meri kampanja, ki bo omogočala dialog in interaktivnost, z veliko stiki na terenu in pogovarjanja.

Najmlajši kandidat ima 30 let, najstarejši 67 let
Na listi Zaresa bo 86 kandidatov in kandidatk, med njimi 26 žensk. Povprečna starost liste je 48 let, najmlajši kandidat je star 30 let, najstarejši pa 67 let. Na listi je osem doktorjev znanosti, 12 magistrov in 39 kandidatov z univerzitetno izobrazbo.

Med bolj znanimi kandidati so poleg poslancev karikaturist Franco Juri in strankin sekretar Bogdan Biščak, nekdanji minister Janez Kopač, nekdanji poslanec LDS-a Roman Jakič, nekdanja poslanka LDS-a Irma Pavlinič Krebs, Franci Kek ter nekdanji minister Ivo Vajgl.

A. M.