Fiat 500L je precej večji brat najmanjšega fiata v ponudbi italijanskega izdelovalca. Foto: Fiat
Fiat 500L je precej večji brat najmanjšega fiata v ponudbi italijanskega izdelovalca. Foto: Fiat

Ker kupci že dolge ne čakajo več na avtomobile pred prodajnimi saloni, se morajo saloni približati kupcem. Tako nekako so očitno razmišljali pri Fiatu in poslali na turnejo premični salon z novincem 500L, ki je večja petvratna karoserijska različica malčka fiat 500. Turnejo so začeli v domači Italiji in med petimi postanki zvabili na testne vožnje tisoč radovednežev, še 6.300 pa se jih je dogovorilo za obisk »klasičnih« prodajnih salonov.

Podobnega odziva je bila minuli teden turneja deležna tudi v Franciji, prihodnji vikend začnejo z osvajanjem kupcev v Nemčiji, v drugi polovici novembra pa še v Avstriji. Omenjene štiri trge je Fiat izbral kot najbolj zanimive za morebitni uspeh 4.147 milimetrov dolgega novinca, s prostorno in prilagodljivo potniško kabino. Pri Fiatu kupcem zaenkrat ponujajo na izbiro tri pogonske agregate, dva bencinska in enega dizelskega. Prva dva sta 1,4-litrski z močjo 70 kilovatov (95 KM) in 0,9-litrski z močjo 77 kilovatov (105 KM), tretji pa 1,3-litrski z močjo 62 kilovatov (85 KM).

Za posebno omejeno serijo 500L »Opening Edition« v okviru promocijske turneje, kupcem ponujajo različico z bencinskim 1,4-litrskim motorjem za 17.150 evrov z dizelskim 1,3-litrskim motorjem pa za 19.350 evrov.