Pri nas bo nova mazda na voljo oktobra. Foto: www.avtomania.com
Pri nas bo nova mazda na voljo oktobra. Foto: www.avtomania.com

V Sloveniji bo nov model na voljo oktobra. Mazda 5 nadomešča dosedanjega premacyja. Mazda je v Evropi prodala 140 tisoč premacyjev, v Sloveniji pa 610 kupcev.

Mazda 5 temelji na vabljivi zunanji obliki in funkcionalni potniški kabini, ima dinamično obliko karoserije, obenem pa športne linije. V dolžino meri 4,5 metra, v širino 1,75 metra, v višino 1,66 metra.

Njena značilnost so tudi dvojna drsna vrata za vstop do druge in tretje vrste sedežev. Sedemsedežna izvedba avta nudi 112 litrov prostornine prtljažnika, petsedežna pa 426 litrov, pri obeh različicah pa se ob pospravljeni tretji vrsti in ob podrtem naslonjalu druge vrste izmerili 857 litrov prostornine prtljažnika.

Zasnova sedežev po sistemu 2/3/2 omogoča ogromno nastavitev. Za doplačilo mazda 5 ponuja vrhunski avdio sistem s posebnim trdim diskom, ki premore 20 gigabajtov prostora za nalaganje skladb.

Poleg tega si kupec lahko omisli DVD-predvajalnik s sedempalčnim barvnim zaslonom nameščenim na sredino stropa, za lažje odklepanje in zagon motorja pa so po vzoru nekaterih drugih avtomobilskih hiš uvedli pametno kartico, ki nadomešča običajen ključ.