Športno različico golfa bodo predstavili na avtosalonu v Frankfurtu. Foto: www.avtomania.com
Športno različico golfa bodo predstavili na avtosalonu v Frankfurtu. Foto: www.avtomania.com
Zadek golfa je prepoznaven po agresivnem odbijaču. Foto: www.avtomania.com
Za razliko od GTI-ja je pri novem golfu velik poudarek na udobju. Foto: www.avtomania.com

Volkswagen bo na frankfurtski avtomobilski salon pripeljal model R32, ki ga odlikuje stalni štirikolesni pogon 4-Motion, pod pokrovom avtomobila pa se skriva 3,2-litrski šestvaljnik z 250 konjskimi močmi.

Pri podjetju so avtomobil opremili tudi s športnim menjalnikom DSG, ki bo pripomogel, da bo avtomobil od 0 do 100 km/h pospešil v vsega 6,2 sekundah.

Poskrbeli tudi za športen videz
R32 se od svojih malo manj močnih modelov loči tudi v oblikovnih detajlih, kot je na primer maska hladilnika iz brušenega aluminija, ki jo dopolnjujeta dve veliki reži za dovod svežega zraka. Zadek je prepoznaven po agresivnem odbijaču, ki je popolnoma lakiran v barvi karoserije, v sredini pa za športno injekcijo poskrbi še difuzorju podoben element v črni barvi.


Avtomobil je obut v 18-palčna platišča, na katere so nameščene pnevmatike velikosti 225/40. Tudi notranjost je prežeta s športnostjo: športni sedeži, volan, aluminijaste pedalke in vstavki na armaturni plošči, ki podkrepijo začetek tega stavka.

Vožnja bo udobna
Za razliko od GTI-ja pa je velik poudarek tudi na udobju, saj so med drugim serijsko vgrajeni klimatska naprava, radio s predvajalnikom cedejev, električno nastavljivo notranje vzvratno ogledalo, senzor za dež in biksenonski žarometi.

Za šporno različico golfa bo od konca septembra potrebno odšteti najmanj 32.000 evrov.