O življenju pevke so posneli tudi film, ki je z naslovno vlogo med zvezde izstrelil pevko, Jennifer Lopez. Foto: AP
O življenju pevke so posneli tudi film, ki je z naslovno vlogo med zvezde izstrelil pevko, Jennifer Lopez. Foto: AP

Obudili jo bodo s pomočjo posebnih učinkov. Selena bo kot hologram lahko hodila, govorila, pela in plesala. "Ne gre za nekaj grozljivega ali čudaškega," je za Billboard povedala pevkina sestra Suzette in dodala: "Nam se zdi neverjetno. Njeni mlajši oboževalci bodo tako dobili priložnost, da jo spoznajo še na drugačen način."

Poudarila je, da s tem ne želijo nadomestiti Selene, ampak želijo njeno zapuščino razširiti med ljudmi. Projekt Selena the One bodo razvijali vsaj še dve ali tri leta, nato pa bo "Selena" izdala nekaj novih skladb in videospotov, če bodo zbrali dovolj sredstev za projekt, pa napovedujejo tudi prvo turnejo s hologramom na svetu. Ne bodo pa to prvi nastopi v živo - s pomočjo tehnologije so obudili že Michaela Jacksona in Tupac Shakurja.

Selena je sinonim za prvo zares veliko eksplozijo latinoglasbe. Že kot deklica je začela peti v očetovi restavraciji in kjer se je pač ponudila priložnost, nase pa je širšo javnost prvič opozorila z albumom Selena y Los Dinos leta 1984. Čeprav je sama vedno želela peti v angleščini, jo je oče najprej spodbujal k petju v španščini, s čimer je hitro zaslovela. Njen album Amor Prohibido iz leta 1994 je dosegel zlato naklado in nominacijo za grammyja.

Energična zvezdnica, ki so jo radi primerjali z Madonno, je bila prva, ki je pripeljala temperament latina v komercialni pop. Na žalost pa je njeno vzhajajočo kariero prekinila nesreča. Spomladi leta 1995, ko je imela Selena le 23 let, jo je v hotelski sobi ustrelila predsednica njenega lastnega kluba oboževalcev. Selena jo je namreč hotela odpustiti, ko je ugotovila, da ji krade denar. Dober mesec po njeni smrti je izšel njen zadnji album Dreaming Of You, na katerega je uvrstila tudi angleške pesmi.