Konec je ugibanj in govoric o novi stvaritvi legendarne skupine ABBA. Na družbenih omrežjih so namreč objavili skrivnosten napovednik za velik dogodek 2. septembra letos. Čeprav sam napovednik ne izdaja narave dogodke oz. njegove vsebine, gre skoraj gotovo za novo glasbo skupine.

Član skupine Bjorn Ulvaeus je v preteklosti že večkrat potrdil, da bo nova glasba gotovo na voljo enkrat v drugi polovici tega leta. "Ni več vprašanje, če, ampak kdaj," je dejal za revijo Herald Sun.

Švedska skupina zagotovo sodi med najbolj priljubljene europop in disko skupine vseh časov. Foto: EPA
Švedska skupina zagotovo sodi med najbolj priljubljene europop in disko skupine vseh časov. Foto: EPA

Po neuradnih podatkih naj bi na dogodku na odru nastopili tako imenovani ABBA-tarji, torej digitalne lutke članov skupine, ki bodo poleg nove glasbe predstavili tudi nekaj največjih hitov švedske popsenzacije iz prejšnjega stoletja. Poleg glasbe bodo na prireditvi predstavili tudi dokumentarni film o vrnitvi skupine na sceno.

Projekt je bil sicer prvotno planiran za leto 2016, nato pa večkrat prestavljen in nazadnje na videz odpovedan zaradi pandemije. Člani skupine so v javnosti že večkrat namignili, da so projekt ustavljala pravna vprašanja.

"Ko je šla ven izjava za javnost leta 2016, je šlo vse kot po maslu. Nato pa so se stvari ustavile," je pred kratkim povedal Benny Andreson. "Nismo mi ustavili projekta, pri nas je vse urejeno. Ustavlja in komplicira se drugje, ampak verjamem, da bo projekt kmalu zunaj."

Hkrati je napovedal tudi, da bo sta v sklopu projekta izšli dve novi skladbi, ki jima bo čez nekaj časa sledila še tretja. "Nekje 6–8 mesecev bo trajalo za novo skladbo. Hočemo redno izdajati nove skladbe za naše oboževalce, ko se vrnemo z novim projektom."