Rdeča nit Smolarjevih skladb so besedila, ki govorijo o življenju. Foto: MMC RTV SLO
Rdeča nit Smolarjevih skladb so besedila, ki govorijo o življenju. Foto: MMC RTV SLO
false
Za nastop na Radiu Koper je izbral naslednje uspešnice: Je treba delat, Bog ne daj da bi crknu televizor, Jean Claude van Damme, Prostitutka, Gospa natakarca, Vse za dober biznis, Tagada, Ljudje pa pravijo, Ne gre ne gre, Pasji dnevi, Neprilagojen, Kurja lojtra, Ne živi za naprej. Foto: MMC RTV SLO

Je velik ljubitelj otrok in čiste resnice, brez ovinkarjenja. Zase pravi, da je večno mlad, da ima za človeka svojih let trapasto frizuro in da o njem ljudje že vse vedo, zato je bila v ospredju odprtja nove sezone Radia LIVE! – glasba.

Rdeča nit njegovih skladb so besedila, ki govorijo o življenju: nekatera so šaljiva, druga resna, spet tretja kritična ... skupno jim je, da imajo v sebi veliko življenjskih modrosti.


Adi Smolar je v studiu Hendrix nastopal s skupino, s katero je povezan že od 90. let, Letečimi potepuhi. Z njim so nastopili Dejan Došlo, Damir Jazbec, Sergej Jereb, Marko Matjašič in Iztok Repovž.

Ali mu še vedno gre z ustvarjanjem za najmlajše in ali je že blizu izdaje knjige z besedili, razkril med 18.00 in 19.00. Gostil ga je Blaž Maljevac, koncert pa si je bilo mogoče ogledati tudi prek video prenosa v živo na spletni strani www.radiokoper.si in na MMC-ju.

Kantavtor veliko nastopa, čeprav, kot je sam priznal že pred časom, časi niso najbolj rožnati: »Idej za pesmi imam zelo veliko, mi pa zmanjkuje časa za ustvarjanje, saj moram za preživetje nastopati. S prodajo plošč se zadnja leta ne zasluži skoraj nič, tako da je težko pokriti stroške snemanja. Če bi imel sredstva, bi vsako leto izdal ploščo, zdaj to zmorem vsakih nekaj let.«

Prihodnji koncerti v sklopu nove sezone Radia LIVE! bodo: Rok'n'band (december), Happy Ol'McWeasel (januar), Adam (februar), Leonart (marec) in Avtomobili (april). Vstop na koncerte bo brezplačen, potrebna pa bo predhodna prijava na blaz.maljevac@rtvslo.si.