Za Tylerjem je precej težko obdobje. Potem ko je imel v preteklosti težave z alkoholom in mamili, je začel zaradi številnih poškodb čezmerno uživati tablete. Zato se je prijavil tudi na kliniko za odvajanje. Foto: EPA
Za Tylerjem je precej težko obdobje. Potem ko je imel v preteklosti težave z alkoholom in mamili, je začel zaradi številnih poškodb čezmerno uživati tablete. Zato se je prijavil tudi na kliniko za odvajanje. Foto: EPA
Aerosmith
Aerosmith prihajajo v Evropo v polni zasedbi. Foto: EPA

Areosmithi, ki so na prizorišču že 40 let, se torej še ne nameravajo upokojiti. Kljub nekaj težavam zlasti 61-letnega pevca Stevena Tylerja (ta je pred časom večkrat razmišljal o odhodu in solokarieri, zaradi čezmernega uživanja tablet pa je odšel tudi na zdravljenje) so na svoji spletni strani v veselje mnogih oboževalcev objavili novico, da se poleti odpravljajo na turnejo po Evropi. In to v popolni zasedbi.

3. julija v Benetkah
Člani, ki imajo svoje mesto tudi v dvorani slavnih rock'n'rolla (The Rock and Roll Hall of Fame) so v okviru turneje Cocked, Locked and Ready To Rock za zdaj napovedali 11 koncertnih datumov. Po več kot treh letih se bodo v Evropi najprej oglasili na Švedskem 10. junija in nato obiskali še Veliko Britanijo, Romunijo, Grčijo, Nizozemsko, Belgijo, Španijo, Francijo ter turnejo sklenili v nam najbližjih Benetkah v sodenji Italiji 3. julija.

Steven Tyler, Joey Kramer, Tom Hamilton in Joe Perry so na strani ob novici objavili tudi videoposnetek, v katerem Evropi obljubljajo pravo rockzabavo in zatrjujejo, da bodo na odru stali vsi člani, vključno s kitaristom Bradom Whitfordom, ki ga na posnetku sicer ni.

Tylerjev nesrečni padec prekinil turnejo po ZDA
Rockerski veterani so bili sicer lani poleti prisiljeni prekiniti turnejo po ZDA zaradi nesrečnega padca Tylerja z odra, pri katerem si je poškodoval glavo, vrat in ramo. Po tem so se odnosi med člani precej zaostrili in v javnosti so se večkrat pojavila informacije o Tylorjevem odhodu. Zdaj si je Steve očitno premisli in ne želi več "delati na svojem imenu", ampak na imenu skupine. Njegov odvetnik je namreč pred tedni preostalim članom zagrozil s pravnimi postopki, če se bodo na turnejo odpravili brez njega.

Droge njihove stalne spremljevalke
Poredni fantje iz Bostona, kot jih mnogi imenujejo, so zasloveli v 70. letih prejšnjega stoletja z uspešnicami, kot sta Dream On in Walk this Way. Obdobje med letoma 1979 in 1984 pa je znano kot njihovo najbolj črno, saj so imeli zaradi uživanja mamil in drugih substanc nemalo težav, kar jih je skoraj pokopalo. Vendarle pa so se leta 1984 ponovno zbrali v prvotni postavi in nadaljevali z delom. Aerosmithi so po svetu prodali več kot 140 milijonov albumov, kar jih uvršča med najbolj prodajane glasbene izvajalce nasploh.

Spodaj si lahko ogledate video z napovedjo evropske turneje in nekaj njihovih uspešnic.