V Jarenini, kjer živi, ima svoj muzej. Foto: Muzej Alfi Nipič
V Jarenini, kjer živi, ima svoj muzej. Foto: Muzej Alfi Nipič

17. septembra 1944 je v Mariboru na svet prijokal Alfonz Alfi Nipič. Velikanu slovenske glasbe so se ob 80. rojstnem dnevu poklonili na poseben način. Posebno presenečenje so mu pod taktirko člana Alfijevih muzikantov Branka Novaka, ki je do zdaj že večkrat poskrbel za njegovo rojstnodnevno slavje, pripravili pred njegovim muzejem v Jarenini.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Jarenina so glasbeniku, ki je leta 1971 pri 27 letih zapel legendarno pesem Silvestrski poljub, postavili mlaj in ga pričakali z vodometom. Na "muzikantskem prazniku" se je sicer zbralo tudi veliko njegovih glasbenih prijateljev – več kot 100, med njimi tudi Modrijani – ki so z njim zapeli tudi refren pesmi Ostal bom muzikant.

Presenečenje za Alfija Nipiča, 2.del

"To je bil šok, tega nisem pričakoval," je za Radio Maribor dejal presenečeni glasbenik, ki se je na glasbeno pot odpravil pred 65 leti, in priznal, da mu je bilo kar malce nerodno, ker so mu po licih stekle solze sreče, kar se ne zgodi pogosto. V sodelovanju z založbo Helidon in sinom Dejanom je v čast jubileja pod imenom Alfi Nipič: žametni izbor nastala tudi posebna vinilna plošča izbranih 12 starih skladb.

"Vidim, da bo slovenska glasba ostala in še naprej razveseljevala ne samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini," je dejal novopečeni 80-letnik in dodal, da je na veliko presenečenje pred kratkim dobil povabilo, da naj se vrne tudi v Avstralijo in Brazilijo. "Če se ne bi ukvarjal z glasbo, ne bi 'vandral' daleč od doma in se vedno vesel vračal v domovino," je dodal in se ob jubileju poklonil "vsem, ki ga spremljajo že 65 let", predvsem pa družini, ki mu je vedno stala ob strani in ga spodbujala.

Po mnenju Alfija Nipiča, ki v znak zahvale poslušalcem načrtuje tudi slovensko turnejo, je sicer največji zaklad, bogastvo vsakega človeka zdravje, sam pa je izjemno vesel, da je njegovo zdržalo toliko desetletij pritiska. "Največji uspeh za vsakega vokalista je, ko zapoješ polovico stavka in ti polovico odgovori občinstvo," je priznal pevec, ki meni, da je to znak, da so jo ljudje sprejeli in vzeli za svojega.

Alfi Nipič je dopolnil 80 let
Alfi Nipič praznuje
Vse najboljše, Alfi!