Alicia je nedavno nastopila na Expu v Dubaju. Foto: Reuters
Alicia je nedavno nastopila na Expu v Dubaju. Foto: Reuters

Glasbena diva je svoj osmi studijski album, ki ga je naslovila KEYS, predstavila v petek. Dejala je, da se z njim "vrača domov". "Že od vsega začetka sem imela popolnoma jasen koncept. Vedela sem, da se bom z njim vrnila h koreninam, k temu, kar sem vedno bila. In takoj mi je bilo jasno, da bodo skladbe temeljile na klavirju."

Alicia je namreč po izobrazbi pianistka. "Dolgo sem se iskala, raziskovala skladbe, pri katerih bi se dobro počutila. Zdaj sem jih našla, z njimi sem zrasla tudi sama in z veseljem jih delim z ljudmi," je dodala.

Na albumu je kar 26 skladb, razdeljen pa je na dva dela. Sklop Originals predstavlja pesmi, pri katerih so v ospredju klavir, besedila in pevkina osebnost, v sklopu Unlocked pa je več hiphopa in štirje živahni remiksi klavirskih skladb.

"Ves čas sem si govorila: 'Ti si za volanom, ti odločaš o vsem.' Všeč mi je ta dvojnost na albumu, na katerem se mešata počasnejši in živahnejši del. To sta dva pola, dve plati, ki ju imam tudi sama," je dejala Newyorčanka, ki je dodala, da še nikoli ni tako hitro posnela albuma. Ne le da je avtorica, pod skoraj vse skladbe se je podpisala tudi kot producentka.