Kdo je glasbenik, ki so ga na njegovi 35-letni karierni poti spremljali zobobol, miške, šum na srcu, uspavanke, prijatelji? Foto: Miha Tozon
Kdo je glasbenik, ki so ga na njegovi 35-letni karierni poti spremljali zobobol, miške, šum na srcu, uspavanke, prijatelji? Foto: Miha Tozon
Andrej Šifrer
V režiji Mihe Tozona je nastal dokumentarec Od mladeniča do lipicanca. Foto: Miha Tozon

V tem času je nastalo 15 plošč ter številni koncerti in koncertne turneje; zadnja je novembra lani v štirih delih zaobjela Slovenijo. Pri tem ga je, Andreja Šifrerja, poleg angleških gostov spremljala tudi ekipa Televizije Slovenija.

V režiji Mihe Tozona je nastal dokumentarec Od mladeniča do lipicanca, ki ga bodo premierno prikazali v sredo, 3. februarja, ob 20.10 na 2. programu Televizije Slovenija. Uro in pol trajajoči dokumentarni film o zadnji glasbeni turneji predstavlja Šifrerja takšnega, kot je – razigranega in hudomušnega, po drugi plati pa globoko razmišljajočega.

Zveneča tuja imena na slovenskih odrih
Na štirih slovenskih koncertnih odrih na Ptuju, v Šentilju, na Bledu in v Cankarjevem domu v Ljubljani je Andrej Šifrer nastopil skupaj z Davom in Jem Cooke, očetom in hčerjo iz Londona, ki sta tako navdušila Slovence z angleško različico Andrejeve pesmi Uspavanka za Evo, da so poslušalci slovenskih radijskih postaj Šifrerja zasuli z vprašanji: "Kdo poje tisto …".

Drugi gost večera je bil skladatelj, aranžer, violinist Graham Preskett, človek, ki je napisal del filmske glasbe za filme Da Vincijevo šifro, Čebelji film, Moulin Rouge in za vrsto drugih hollywoodskih uspešnic.

Štiridnevno spremljanje razdajanja glasbenikov odstre vpogled v zakulisje, v vse tisto, česar gledalci na odru ne vidijo – nastopajoči, spremljevalni glasbeniki in vse koncertno osebje zaživi pred očmi gledalca v svojih osebnih, vsakodnevnih situacijah, počutjih in medosebnih odnosih, vse zato, da lahko zvečer izrazijo tisto, kar je v njih najboljšega in najdragocenejšega: svoj talent in svoje dragoceno človeško poslanstvo.

Pridružite se Šifrerjevi glasbeni turneji na Televiziji Slovenija!