20-letnica se že vrsto let ukvarja z glasbo, toda našla se je v ritmih pop-dancea. Foto: Darja Stravs Tisu
20-letnica se že vrsto let ukvarja z glasbo, toda našla se je v ritmih pop-dancea. Foto: Darja Stravs Tisu
April
Na nastopih jo spremljajo Aprilkice. Foto: Darja Stravs Tisu

"Skladba je v nevsiljivem slogu, modernem, spevnem, a vendar ima mojo rdečo nit plesnega popa," svoj drugi samostojni izdelek opisuje April. Kot je povedala za MMC, skladba govori o situaciji, ki moškega ženska zavrti v popolnoma napačno smer, ki jo želi sporočiti.

"Ženske z igranjem velikokrat zmedemo moške, ki naša dejanja interpretirajo drugače, kot smo mislile, in si obetajo kaj več, kot pa bi v resnici rade sporočile. Zato je v refrenu glavna fraza - Ti šel bi k meni, a jaz pa NE BI. Ne bi pa je tudi naslov skladbe. In čeprav se ženska opeče in ji je dovolj tega, kar počne, se vedno najde nekdo drug, kjer bo naredila enako," je prepričana April.

Naporni urnik mlade pevke
Njeno poletje bo delavno, polno nastopov. "Lahko dodam, da se z veseljem večkrat odpravim v naravo, kjer se odklopim in prepustim soncu ter svojim mislim. Tam se res napolnim z baterijami. S tedenskega dopusta pa sem se vrnila pred kratkim," je razložila.

Trenutno še ne načrtuje izdaje albuma, saj se ji zdi, da se je svet glasbe nekoliko spremenil. "Raje imam tri hite, ki so prepoznavni in uspešni, kot pa deset skladb, zbranih na plošči, ki je nihče ne pozna. Ko bo dovolj materiala, seveda sledi plošča, trenutno pa večji del posvečamo celotni zgodbi v smislu hitov, singlov in dodelanega odrskega nastopa," je razmišljala April.

Prisega na petje v živo
Kot je zatrdila mlada pevka na svojih nastopih vedno poje v živo. "Ker na plejbek lahko skačem tudi doma pred ogledalom," je mnenja pevka in dodaja: "Pravijo, da se ne da plesati in peti v živo. Jaz sem drugačnega mnenja." Pri kljubovanju večini pa ji pomaga ekipa strokovnjakov, med katerimi je koreograf Blaž Godec in plesalke, ki jih April ljubkovalno kliče kar Aprilkice.

Skladbo lahko poslušate spodaj.