Boste kupili izvod albuma Favourite Worst Nightmare ali ga boste kar 'ukradli' na spletu? Foto: Reuters
Boste kupili izvod albuma Favourite Worst Nightmare ali ga boste kar 'ukradli' na spletu? Foto: Reuters
Arctic Monkeys
Z drugim albumom so fantje glasbenemu svetu (nekateri kritiki so ga že slišali in odlično ocenili) dokazali, da niso le muha enodnevnica. Foto: RTV SLO/A. K.

Na težko pričakovani dan izida (ponedeljek, 23. april 2007) so na Otoku prodali skoraj 85.000 enot albuma Favourite Worst Nightmare, so sporočili z Official U. K. Charts Company. Melanie Armstrong, glasbena direktorica britanske verige trgovin z glasbenimi nosilci HMV, pa je povedala, da bo v prvem tednu število prodanih ploščkov "zagotovo preseglo mejo četrt milijona". Kar je velikanski uspeh v primerjavi z večino albumov, ki pridejo na police trgovin ...

"Nočna mora" - najbolje prodajani album leta?
A izjemno priljubljeni, kritiško opevani in nagrajevani prvenec "Arktičnih opic" Whatever People Say I Am, That's What I'm Not so v prvem tednu po izidu prodali v 363.735 izvodih, kar 108.000 že na dan izida. Armstrongova, ki predvideva, da bi Favourite Worst Nightmare lahko postal najbolje prodajani album leta 2007, je dodala: "Bilo bi skoraj nemogoče preseči fenomenalno dnevno in tedensko prodajo prvenca." Prejšnji mesec so na britanskih glasbenih lestvicah največ uspeha poželi Kaiser Chiefs z albumom Yours Truly, Angry Mob, ki so ga v prvem tednu prodali v 105.000 izvodih.

Mladi sheffieldski rockerji Arctic Monkeys se trenutno pripravljajo na svetovno turnejo, ki jo bodo začeli z nastopom na glasbenem in umetniškem festivalu Coachella Valley v južni Kaliforniji, najverjetneje pa tudi nestrpno čakajo, kako se bo njihova "najljubša najhujša nočna mora" (se morda naslov novega albuma nanaša na vse pritiske in pričakovanja po neverjetnem uspehu njihovega prvenca?) prijela pri oboževalcih in kritikih.

A. K.