Pred izidom drugega albuma Arctic Monkeys so se pojavile govorice, da album ne bo dostopen na spletnih straneh. Foto: Andy Cotterill
Pred izidom drugega albuma Arctic Monkeys so se pojavile govorice, da album ne bo dostopen na spletnih straneh. Foto: Andy Cotterill
Amy Winehouse
Amy Winehouse je na glasbeno prizorišče vnesla nov, kontroverzen duh. Foto: EPA

Poleg Arctic Monkeys, ki so prejeli nominacijo za album Favourite Worst Nightmare, je žirija objavila seznam dvanajstih nominirancev: Dizzee Rascal (Maths and English), The View (Hats Off to the Buskers), Maps (We Can Create), Bat For Lashes (Fur and Gold), Klaxons (Myths of the Near Future), Jamie T (Panic Prevention), The Young Knives (Voices of Animals and Men), Fionn Regan (The End of History), Basquiat Strings with Seb Rochford (Basquiat Strings), Amy Winehouse (Back to Black ), New Young Pony Club (Fantastic Playroom).

Zmagovalec bo znan 4. septembra, nagrada, namenjena zgolj angleškim in irskim glasbenim izvajalcem, ki so v preteklem letu izdali album, pa bo znašala 20.000 funtov. Med favoriti pa sta skupina Arctic Monkeys in Amy Winehouse.

Arctic Monkeys so z oglaševanjem svoje glasbe na spletnih straneh postali uspešni in prepoznavni, poleg tega pa tudi s svojim drugim albumom niso razočarali. Medtem ko je Amy Winehouse prepoznavna predvsem po brezbrižno lahkotnem izvajanju seksi skladb, kot da bi sedela nekje v kotu zakajene gostilne.