Sabiha Khan, foto: Radio Tone Jurca
Sabiha Khan, foto: Radio Tone Jurca

Tilen in Dino kot duo Aritmija nastopata že od leta 2002, v svoji diskografiji imata štiri albume: Gonilna sila (2007), Aritmija Live (2010) Ulica (2011) ter 20 (2023).

Aritmija feat. Sabiha Khan and Vinayak Netke

9. september - park Pieto Coppo, Izola
14. september - Žmauc, Ljubljana
19., 20. in 21. september - Speyer, Nemčija
22. september - Tricesimo, Italija
29. september - Erbergova Paviljova, Dol pri Ljubljani
30. september - Mačji hrib, Truške
1. oktober - Hiša otrok in umetnosti, Ljubljana

V Prvi vrsti sta s programom za dve kitari nastopila že junija 2021, tokrat pa sta se jima v studiu 13 pridružila še dva glasbenika iz Indije - pevka Sabiha Khan in tablist, skladatelj in aranžer Vinayak Netke. Sabiha se že več kot dve desetletji posveča izpopolnjevanju tehnik indijskega klasičnega in tradicionalnega petja. Je vsestranska vokalistka, ki med drugim snema tudi filmsko glasbo. Nastopala je na številnih odrih svetovnih glasbenih festivalov.
Tolkalist Vinayak je virtuoz na indijskem tolkalu tabla, prav tako pa tudi skladatelj in aranžer. Tako kot Sabiha, je tudi on nastopil že na mnogih svetovnih glasbenih odrih.
Sabiha, Vinayak, Tilen in Dino skupaj sodelujejo že od leta 2016; v vseh letih delovanja so ustvarili številne avtorske skladbe, ki združujejo elemente balkanske in indijske ljudske glasbe, jazza, etna, tudi klasične glasbe.
S kratkim koncertom, ki so ga izvedli v oddaji Prva vrsta so začeli evropsko turnejo, s katero se ob nastopih v Sloveniji odpravljajo tudi v Italijo in Nemčijo.

V Prvi vrsti so predstavili štiri skladbe: Bre vodeničare (bolgarska ljudska, Ljuben Dimkaroski/Aritmija), Lipa zelenela je (Davorin Jenko/Miroslav Vilhar/Aritmija), Re (Vinayak Netke, Sabiha Khan, Tilen Stepišnik, Šemsudin Džopa) in Bal Canis (Šemsudin Džopa, Tilen Stepišnik).

Aritmija feat. Sabiha Khan in Vinayak Netke
Aritmija ft. Sabiha Khan in Vinayak Netke