Vrhunska Barbara spet nastopa. Foto: EPA
Vrhunska Barbara spet nastopa. Foto: EPA
Barbra Streisand z možem, Jamesom Brolinom.
Barbra Streisand z možem, Jamesom Brolinom. Foto: reuters

Potem ko je pred dobrim mesecem svoje koncerte v Dublinu in Londonu razprodala v slabe pol ure, se je njen album Live In Concert 2006 uvrstil med 10 najboljših na Billboardovi glasbeni lestvici. Gre za njen 29. album, s katerim se je sloviti pevki uspelo uvrstiti na lestvico Top 10 Albums. To se je zgodilo v petem desetletju njene glasbene kariere, kar je doslej uspelo le redkim.

Bogata kariera
65-letna Barbra, ki je doslej prejela nagrade oscar, emmy, grammy, golden globe in številne druge, je v svoji bogati karieri za prodajo albumov prejela že 50 zlatih, 30 platinastih in 13 multiplatinastih plošč. Uvrščamo jo med dvajset najbolje prodajanih izvajalcev vseh časov. Je edina, ki se ji je uspelo na prvo mesto Billboardove lestvice uvrstiti v 60., 70., 80., in 90. letih prejšnjega stoletja. Kakor kaže, se bo slavna newyorška umetnica tudi v petem desetletju svojega delovanja lahko brez večjih težav potegovala za najvišje mesto na Billboardovi lestvici albumov. Barbra se je poročila dvakrat.

S svojim prvim možem Elliotom Gouldom je živela od leta 1963 do 1971, drugič pa se je omožila leta 1998 z Jamesom Brolinom. Njeno ljubezensko življenje je bilo precej pestro in razgibano. Na seznamu njenih ljubimcev najdemo tudi nekaj velikih imen, kot so Ryan O'Neal, Warren Beatty, Jon Voight, Don Johnson, Steve McQueen, Kris Kristofferson in Andre Agassi in kanadski premier Pierre Trudeau.

Prvič po zapela v Nemčiji
Barbara Streisand bo 30. junija v Berlinu prvič zapela tudi nemškemu občinstvu, kljub temu da je ameriška pevka judovskega rodu v preteklosti že dejala, da zaradi holokavsta ne bo stopila na nemška tla.