Foto:
Foto:
Barbra Streisand
Karte za lanski koncert Rolling Stonesov so stale okrog 150 funtov - Barbara pa je cene navila na 600 funtov.

Julija se Barbra Streisand podaja na prvo koncertno turnejo po 13 letih, ki jo bo zanesla tudi v Veliko Britanijo – in vse vstopnice za nastopa na Otoku so bile razprodane v pičlih nekaj minutah, pa čeprav so najboljši sedeži stali 600 funtov (skoraj 880 evrov). Ker so bile vse vstopnice za koncert 18. julija prodane v 20 minutah, so organizatorji dodali še en koncert, 22. julija, in tudi ta ni šel v promet nič slabše. Že nekaj minut po tem, ko so bile karte razgrabljene, so se pojavile na prodaj na spletu – in dosegale cene tudi do 3550 funtov za par.

Prestrašena diva
Barbra se vendarle lahko pohvali s 50 zlatimi, 30 platinastimi in 13 multiplatinatimi ploščami. Dobički od turneje, ki jo bo zanesla tudi v Pariz, na Dunaj, v Nico in Dublin, bodo šli v blagajno fundacije Streisand, ki se bori za okoljevarstvena vprašanja in spoštovanje človekovih pravic. 65-letna pevka pravi, da je v zrelih letih do neke mere premagala strah pred javnim nastopanjem, ki jo je hromil celo kariero. "Odra nikoli niem marala. Srce mi začne razbijati in postane me zelo strah. Ne maram imeti niti majhnega govora na lastni rojstnodnevni zabavi," pojasnjuje svoje nelagodje.

Potolažite se lahko z albumom
8. maja je izšel tudi "ogrevalni" album za vse, ki gredo na katerega od koncertov, in "tolažilni" album za tiste, ki te sreče nimajo: Live in Concert 2006 - dvojni album s 23 pesmimi so posneli na otvoritvenem koncertu turneje 4. oktobra v philadelphijskem centru Wachovia in v newyorškem Madison Square Gardnu. Poleg uspešnic, kakršne so The Way We Were, Funny Girl in People, na albumu sodeluje tudi s predskupino Il Divo, in sicer izvajajo Evergreen, The Music of the Night in Somewhere.