Beastie Boys bodo najprej izdali drugi del albuma Hot Sauce Committee, prvi pa bo prišel na vrsto pozneje. Foto: EPA
Beastie Boys bodo najprej izdali drugi del albuma Hot Sauce Committee, prvi pa bo prišel na vrsto pozneje. Foto: EPA

Seznam skladb na plošči bo podoben tistemu na načrtovani Hot Sauce Committee Part 1, ki bi morala na police trgovin priti že septembra letos, a so njen izid fantje odložili za nedoločen čas, potem ko so pri članu zasedbe Adamu Yauchu, bolj znanem pod umetniškim imenom MCA, odkrili raka.

Na albumu ne bo za prvi del načrtovane pesmi Bundt Cake, se bo pa na njem znašlo sodelovanje z raperjem Nasom - za grammyja nominirana skladba Too Many Rappers, ki je že julija letos izšla kot singel in se je kot prva pesem skupine po Ch-Check It Out pred šestimi leti znašla na lestvici Billboard Hot 100. Po poročanju revije Pitchfork bo na plošči tudi sodelovanje s pevko Santigold. Izid prvega dela plošče, ki bo zdaj postal drugi, je preložen do nadaljnjega.

Beastie Boys iz newyorškega Brooklyna delujejo že od davnega leta 1979, ko so bili še hardcore punkerji. Pet let pozneje so se usmerili v hip-hop in posneli nekaj uspešnih singlov, nato pa je prišel njihov prvenec Licensed to Ill (1986), s katerim so se priljubili kritikom in poslušalcem po vsem svetu. Do danes so prodali 40 milijonov albumov, veljalo za eno najbolj "dolgoživih" hip-hop zasedb. Skupino poleg že omenjenega MCA-ja sestavljajo Mike D, Ad-Rock in Mix Master Mike.

Seznam pesmi na Hot Sauce Committee Part 2':
'Tadlock's Glasses'
'B-Boys In The Cut'
'Make Some Noise'
'Nonstop Disco Powerpack'
'OK'
'Too Many Rappers (Featuring Nas)'
'Say It'
'The Bill Harper Collection'
'Don't Play No Game That I Can't Win (Featuring Santigold)'
'Long Burn The Fire'
'Funky Donkey'
'Lee Majors Come Again'
'Multilateral Nuclear Disarmament'
'Pop Your Balloon'
'Crazy Ass Shit'
'Here's a Little Something For Ya'

Najbolj prepoznavna pesem Beastie Boysov še danes ostaja Sabotage (album Ill Communication, 1994), za katerega so posneli tudi odmeven videospot, ki po mnenju poznavalcev spada med najboljše spote vseh časov. Oglejte si ga spodaj.