Beyonce javnost navdušuje tudi s svojo dobrodelnostjo in družbenim aktivizmom. Foto: Reuters
Beyonce javnost navdušuje tudi s svojo dobrodelnostjo in družbenim aktivizmom. Foto: Reuters

Priljubljena ameriška pevka se na sam vrh najvplivnejših glasbenic ni zavihtela le po zaslugi svoje dobro prodajane in kakovostne glasbe, ampak predvsem zaradi svojega družbenega aktivizma in sporočilnih skladb.

"Beyonce si nedvomno zasluži prvo mesto. Sama kroji svojo usodo, prav tako pa je glasbeno sceno izkoristila za to, da promovira enakopravnost ras in spolov," so sporočili iz BBC-ja.

BBC svojega seznama ni zgradil le na podlagi mednarodne prepoznavnosti žensk v svetu glasbe, ampak je za "vplivne" oklical tudi tiste posameznice, ki se v svetu glasbe skrivajo v ozadju, vendar je njihovo delo nezanemarljivo.

Na tretjem mestu se je tako znašla Vanessa Reed, direktorica organizacije PRS Foundation, ki je dosegla, da je razmerje med moškimi in ženskimi izvajalci na glasbenih festivalih danes enakovredno. Na seznamu se je znašla tudi Chi-chi Nwanoku, ustanoviteljica prvega orkestra, sestavljenega iz temnopoltih izvajalcev, in orkestra etničnih manjšin.

"S seznamom želimo počastiti 40 neverjetnih žensk," ob tem poudarja BBC-jeva radijska moderatorka Tina Daheley. Na seznamu sta se znašli še dve priljubljeni in izjemno prepoznavni glasbenici – Taylor Swift in Adele.