Foto:
Foto:
Tony Bennett
Bennett bi prepeval še 60 let ... Foto: EPA

Pevka je med drugim prejela nagrado za izvajalca r & b-ja/hiphopa na splošno in posebej med ženskami, njen album The Breakthrough ji je prinesel nagradi za album r & b-ja in r & b-ja/hiphopa, pesem Be Without You pa je v tej zvrsti zmagala med singli.

Na podelitvi, na kateri so bili cenzorji zelo zaposleni z brisanjem neprimernih besed, pa je nagrada za najboljši album leta pripadla Carrie Underwood, ki je sicer prejela pet nagrad, tako kot raper T. I. Four, dveh manj pa so se veselili Chris Brown, Rihanna, Nickelback in the Fray.

Izvajalec leta si še ne more naročiti piva
Browna so razglasili tudi za izvajalca leta, pri čemer se je 17-letnik, ki je lestvice in poslušalce osvojil s prvim singlom Run It, zahvalil vsem in jim obljubil, da bo še naprej ustvarjal glasbo, če ga bodo poslušalci še naprej podpirali.

80-letnik bi prepeval še 60 let
Billboardove nagrade se podeljujejo na podlagi podatkov o prodajanosti zgoščenk in singlov, njihovega predvajanja na radijskih postajah in digitalnega pretakanja s spleta. Tovrstne številke pa niso pomembne pri podelitvi nagrade za življenjsko delo, ki jo je letos prejel Tony Bennett. Novopečeni osemdesetletnik je bil ganjen, ko se je z nagrado v rokah zahvaljeval za priznanje in dejal, da prepeva že 60 let, ampak si želi peti še nadaljnjih 60, glede na to, kako ga ravno častijo.