Razjezil je celo mesto. Foto: Sandi Fišer
Razjezil je celo mesto. Foto: Sandi Fišer

Pevec zasedbe Green Day je nedavno po koncertu v Oracle Parku v San Franciscu za postajo KRON4 izrazil svoje ogorčenje nad selitvijo bejzbolske franšize Oakland A's v Las Vegas. Najprej se je obregnil ob odločitve trenutno zelo nepriljubljenega lastnika moštva Johna Fisherja, nato pa dodal: "Sovražim Las Vegas, to je najhujša beznica v Ameriki."

Njegove izjave so pričakovano naletele na kritike prebivalcev mesta zabave, dve lokalni radijski postaji pa sta popolnoma prepovedali predvajanje glasbe skupine Green Day na njihovih radijskih valovih. Prva se je za to potezo odločila radijska postaja KOMP 92.3, na družbenem omrežju Instagram so zapisali, da umikajo glasbo priljubljene trojice. "Nismo mi, Billie ... Ti si. Las Vegas za vedno," so zapisali pod objavo, ki jo je spremljala prečrtana fotografija glasbenikov.

Kmalu za radijsko postajo KOMP se je za podobno "kazen" odločila še postaja X107.5. Armstrongove izjave so vodilne pri radijski postaji tako zmotile, da so na svoji spletni strani zapisali, da nemudoma in nepreklicno prepovedujejo predvajanje glasbe skupine Green Day. Dodali so še: "Glede na to, da so Green Day še lani v mestu igrali na posebnem koncertu, ki je bil spektakularen, smo presenečeni. Armstrong je prestopil mejo dobrega okusa. No, mesto grehov te je slišalo jasno in glasno. Adijo, Billie."

Oglasila se je tudi radijska voditeljica Carlota Gonzalez, ki je kar v etru povedala, da naj Armstrong spozna mesto in prebivalce, preden žali celoten Las Vegas. Prihajajoči nastopi skupine Green Day v letih 2024 in 2025 vključujejo nastope v Mehiki, Južni Afriki, Združenih arabskih emiratih, na Tajskem v sklopu svetovne turneje Saviors.