Za najboljšo mednarodno pop/rockizvajalko se potegujejo Lady GaGa, Beyonce, Whitney Houston, Marit Larsen in Pink. Foto: Reuters
Za najboljšo mednarodno pop/rockizvajalko se potegujejo Lady GaGa, Beyonce, Whitney Houston, Marit Larsen in Pink. Foto: Reuters
U2
V mednarodni kategoriji naj pop/rockskupine se za echo potegujejo skupine Depeche Mode, A-ha, Black Eyed Peas in U2. Foto: EPA

19. podelitev echov bo 4. marca v Messe Berlinu. Gostitelja večera podelitve nagrad, ki jih podeljuje nemška Phono Akademija, bosta Jan Delay in Sade, ki je se je po desetih letih premora vrnila s singlom Soldier Of Love. "Pričakujete lahko resnično senzacionalno prireditev," je namignil urednik razvedrilnega programa ARD, ki bo prireditev prenašal, Thomas Schreiber.

Nagrade v 20 različnih kategorijah
Nagrade bodo podeljene v 20 različnih kategorijah. V kategoriji za najboljšega domačega izvajalca rock/popskladbe so nominirani Roger Cicero, David Garrett, Michael Hirte, Marius Müller-Westernhagen in Xavier Naidoo. V isti kategoriji izvajalk pa Nena, Annett Louisan, Ina Müller in Cassandra Steen.

Za naslov najboljšega mednarodnega izvajalca pop/rockskladbe so nominirani Robbie Williams, David Guetta, Mark Knopfler, Milow in Bruce Springsteen, med predstavnicami nežnejšega spola pa Lady GaGa, Beyonce, Whitney Houston, Marit Larsen in Pink.

Za naziv najboljše nemške pop/rockskupine se poleg skupine Silbermond potegujejo še zasedbe Adoro, Ich + Ich, Pur in Söhne Mannheims Chancene, v mednarodni kategoriji pa Depeche Mode, A-ha, Black Eyed Peas in U2.

Za džez le en echo
Pri nominacijah s področja zabavne glasbe in popevk so na seznamu Andrea Berg, DJ Ötzi, Helene Fischer, Flippers in Semino Rossi. Zasedbe Amigos, Hansi Hinterseer, Kastelruther Spatzen, Nockalm Quintett in Zipfelbuben so nominirane v kategoriji za najboljše izvajalce narodno-zabavne glasbe. Džezglasbi so tokrat namenili le eno nagrado echo, ki jo bodo podelili maja v mestu Bochum.

Medtem ko se je lani prireditve udeležilo 10.000 ljudi, pa letos zaradi skromnejše izvedbe pričakujejo okoli 4.000 gostov. Oboževalcem so organizatorji namenili le 1.000 vstopnic, ki jih bo mogoče kupiti od 5. februarja dalje.