Ime U2 ni bilo favorit. Foto: EPA
Ime U2 ni bilo favorit. Foto: EPA

Irsko zasedbo U2, ki je nastala leta 1976, trenutno sestavljajo Adam Clayton, Larry Mullen Jr., The Edge in Bono. Slednja sta bila gosta na podkastu Awards Chatter, saj promovirata film Zapoj 2 (Sing 2), v okviru katerega sta sodelovala pri pesmi You Saved My Life, Bono pa je enemu izmed likov tudi posodil glas. Med pogovorom sta se med drugim ustavila tudi pri imenu skupine.

Oba sta se namreč priznala, da poimenovanje U2 ni bila prvi izbira članov. Prvotno naj bi se namreč zasedba imenovala The Hype, ker pa se jim je ime zdelo neizvirno, so se za predloge obrnili na kolega, glasbenika Steva Averilla. "Izmed vseh predlogov ime U2 ni izstopalo kot tisto, kar smo dejansko iskali, vendar je bilo tisto, ki smo ga najmanj sovražili," je povedal The Edge, s pravim imenom David Howell Evans, a dodal, da se jim je beseda zdela sveža. Prav tako naj bi jim bilo všeč dejstvo, da iz imena ni bilo razvidno, kako bo skupina zvenela.

Čeprav je Edge dejal, da poimenovanje članom le na začetku ni bilo pri srcu, se Bono, s pravim imenom Paul David Hewson, s povedanim ni strinjal. "Še vedno ne maram imena," je rekel 61-letni glasbeni, ki pa je pojasnil, da so mislili, da bo kombinacija črke in številke pričarala futuristično podobo vohunskega letala, a se je imena prijel drug sloves, poroča Billboard.

"Moj glas je bil na začetku šibek, ne pa 'mačo'"

Pevec ene izmed najbolj priljubljenih skupin na svetu, ki je prejela tudi 22 grammyjev, je tudi delil, da ga pri nekaterih pesmih med drugim motijo besedila, ki naj ne bi bila dovolj dodelana. Prav tako pa naj bi ga mučilo, kako na pesmih z začetkov kariere zveni njegov glas. Čeprav je glasba neverjetna, meni, da ni zvenel dovolj "mačo". Njegov glas se mu je zdel šibek, po njegovo pa je "šele pred kratkim postal pevec".

"Veliko odkritje zame je bilo poslušanje skupine The Ramones. Ko sem slišal lep zvok Joeyja Ramona, sem spoznal, da ni treba, da sem takšen rock pevec," je še pojasnil. Vseeno mu je še vedno nerodno, ko sliši nekatere pesmi. "Bil sem v avtomobilu in po radiu se je predvajala ena izmed naših pesmi. Postal sem škrlatne barve," je delil in dodal, da njihovo glasbo, z izjemo pesmi Vertigo, še vedno težko posluša, tovrstna situacija ga spravi v zadrego.