Po Ircih se začasno imenuje tudi del ulice na Manhattnu. Foto: EPA
Po Ircih se začasno imenuje tudi del ulice na Manhattnu. Foto: EPA
V Evropi bodo Irci najbližje nam poleg Zagreba nastopili tudi v Milanu. Foto: EPA

Podrobnosti še niso znane, hrvaški mediji poročajo le, da se bodo v Zagrebu ustavili v okviru svetovne turneje "360 stopinj", ki jo bodo začeli 30. junija v Barceloni, v Evropi bodo skupaj razveselili obiskovalce v 14 mestih. Zatem se bodo premaknili v Severno Ameriko in druge dele sveta, ki naj bi jih "obdelali" do jeseni leta 2010.

Uradna stran skupine s koncertnimi datumi.

Na hrvaških portalih piše, da bo verjetno treba na potrditev o prihodu U2-jev pri domačih organizatorjih koncertov počakati še nekaj dni. Razlog za to je zmeda okoli prihoda še ene superzvezde, Madonne, saj naj bi bili Hrvati še dogovorjeni, da bo Madonna gostovala pri njih, nato pa so v zadnjem hipu črnogorski organizatorji ponudili 30 odstotkov višjo ceno.

Cena vstopnice še ni znana
Pojavljajo pa se že ugibanja, da naj bi Irci za koncert zahtevali od štiri do pet milijonov ameriških dolarjev. Počakati bo treba tudi na ceno vstopnice za ogled spektakla na Maksimiru. V Ameriki naj bi bile vstopnice razdeljene v tri razrede - 250, 90 in od 30 do 50 dolarjev. Vstopnice za morda najbolj "vroč" koncert poletja na Hrvaškem naj bi se začele prodajati 27. marca.

Bono Vox, The Edge, Adam Clayton in Larry Mullen so v 30-letni karieri izdali 12 studijskih albumov. Po petletnem premoru so na prodajnih policah pred kratkim ponudili novi izdelek, album No line on the Horizon.

A. P.