Ian Brown je nekoč prepeval v skupini The Stone Roses. Foto:
Ian Brown je nekoč prepeval v skupini The Stone Roses. Foto:
Sinead O'Connor
Glasbeniku je na pomoč priskočila Sinead O'Connor. Foto: EPA

To bo skladba z naslovom Illegal Attacks, ki jo je posnel z irsko pevko Sinead O'Connor. Nekdanji pevec skupine The Stone Roses namerava svoj peti studijski album izdati 24. septembra. Na seznamu gostujočih glasbenikov najdemo nekaj velikih imen. Na pomoč sta mu priskočila basista skupin The Smiths in Happy Mondays, Andy Rourke in Paul Ryder.

Sodelovanja nista odklonila niti nekdanja člana skupine Sex Pistols, kitarist Steve Jones in bobnar Paul Cook. Brown je v studio povabil tudi slovitega Beatla Paula McCartneyja, a je ta zaradi prezaposlenosti sodelovanje odklonil.

Samostojna kariera
44-letni Ian Brown, ki z ženo mehiškega rodu in sinom živi v londonskem Holland Parku, je svetovno slavo požel leta 1989, ko je s svojo britpop skupino The Stone Roses objavil istoimenski prvenec. Bend je nato leta 1994 posnel še album Second Coming, dve leti pozneje pa je razpadel. Brown ni ustanovil nove skupine, temveč se je odločil za samostojno kariero. Do danes je že izdal plošče Unfinished Monkey Bussines (1998), Golden Greats (1999), Music Of The Spheres (2001) in Solarized (2004). Na peti studijski album bo uvrstil skladbe The World Is Yours, On Track, Sister Rose, Save Us, Eternal Flame, The Feeding Of The 5000, Street Children, Some Folks Are Hollow, Goodbye To The Broken, Me And You Forever, Illegal Attacks in The World Is Yours (Reprise).