Na Zrćah tudi to poletje ne bo manjkalo postavnih mladcev in mičnih mladenk. Foto: Organizator
Na Zrćah tudi to poletje ne bo manjkalo postavnih mladcev in mičnih mladenk. Foto: Organizator
Na Zrće se vsako poletje zgrne na tisoče zabave željnih obiskovalcev. Foto: Organizator

Poletje, ki ga zaznamujejo najbolj 'nore' zabave s smetano elektronskih glasbenih odrov, se bo tudi letos zgodilo v klubu Papaya na plaži Zrće na otoku Pagu. Letos bo vroče na kar petih festivalih.

Festivalski ritmi se začenjajo že ta četrtek, 1. julija, ko bo v klubu premierno zaživel festival Get EXITed. Sven Väth, Umek, Matthew Hoag, Gramophonedzie in drugi bodo na odru Dance arene v klubu nastopili prihajajoči konec tedna od četrtka do nedelje.

Vrhunec med 14. in 17. julijem
Tudi letos se obeta najbolj priljubljeni Papayin festival, Papaya Day & Night, ki je samo lani privabil več kot 20.000 obiskovalcev z različnih koncev sveta. Organizatorji med 14. in 17. julijem najavljajo najboljše svetovne didžeje in producente.

Odprtje šestega festivala Papaya Day & Night bo 14. julija pripadlo didžeju števila 1 na svetu – Arminu van Buurenu. V preteklem letu je Armin van Buuren v klubu (in zunaj njega) navdušil več kot 5.000-glavo množico in poskrbel, da je “padel” rekord v obiskanosti kluba.

15. julija bo festival gostil kralja "elektropopa", Calvina Harrisa. Calvin Harris je eden najbolje prodajanih izvajalcev v Veliki Britaniji. Premierni nastop v Papayi bo 16. julija doživel Ferry Corsten, ki je v tem letu nastopil tudi v Ljubljani.

Tradicionalno zadnji dan festivala zaznamujejo ljubljenci kluba Papaya – Freemasons. Nastopili bodo na "tradicionalnem" After beach partyju. Zadnji večer, 17. julij, pa bo pripadel Nizozemcu Funkermanu, ki je prejšnji četrtek s Paulom van Dykom gostoval v Ljubljani.