Chris Martin v
Chris Martin v "akciji". Foto: EPA

Skupina Coldplay je nedavno kar šestkrat razprodala legendarni stadion Wembley v Londonu, zdaj pa so razveselili svoje privržence z dodatnimi koncerti, ki se jih njihovi poslušalci lahko nadejajo maja, junija in julija prihodnje leto.

Coldplay se bodo tako po novem v sklopu turneje ustavili tudi na Portugalskem, v Španiji, Italiji, Švici, na Danskem, Švedskem in Nizozemskem. Nam najbližje bodo igrali 25. in 26. junija, ko bodo zatresli stadion San Siro v Milanu v Lombardiji.

Dodatne nastope so napovedali tudi na Otoku in namignili, da bi lahko podaljšali tudi azijski in severnoameriški del turneje. Zanimivo, nove koncertne datume so skrili kar v svojem videospotu za pesem Humankind, ki jo je mogoče najti na albumu Music Of The Spheres.

Coldplay so turnejo začeli marca letos v Kostariki, do danes pa jih je na koncertih v Latinski in Severni Ameriki ter v Evropi v živo poslušalo več kot štiri milijone ljudi. Nedavno so kar šestkrat zapored razprodali tudi stadion Wembley, kjer je bil še posebej v elementu pevec Chris Martin, ki je bil neustavljiv. Preostali člani – kitarist Jonny Buckland, basist Guy Berryman in bobnar Will Champion so komaj sledili njegovi energiji.

Med koncertom v Dominikanski republiki marca letos. Foto: EPA
Med koncertom v Dominikanski republiki marca letos. Foto: EPA

Na enem izmed koncertov je Chris med pesmijo Sky Full of Stars nenadoma nehal peti in imel za občinstvo nenavadno željo. Dejal je: "Prosim, naj vsaj ena pesem mine brez telefonov, kamer ali drugih naprav. Naj spregovori moč ljudi."

Z mislijo na zeleno prihodnost

Zasedba si je prislužila tudi pohvale okoljevarstvenikov, saj energijo na skoraj vseh njihovih koncertih pridobivajo z obnovljivimi viri. Uporabljajo tudi baterije in kinetična plesišča, tako da obiskovalci pomagajo pri pridobivanju energije za koncert. Poleg tega se je skupina obvezala, da bo za 50 odstotkov zmanjšala emisije, ki jih proizvedejo s svojo turnejo, in da za vsako prodano vstopnico posadila eno drevo.