Za seboj ima kar 32 let glasbenih izkušenj, zbirko sedmih albumov pa je dopolnil še zadnji, osmi. Foto: EPA
Za seboj ima kar 32 let glasbenih izkušenj, zbirko sedmih albumov pa je dopolnil še zadnji, osmi. Foto: EPA

Daddy Yankee, ki je svojo kariero označil kot maraton, je pred kratkim naznanil, da se umika iz glasbene industrije, pred upokojitvijo pa se je odločil izdati še svoje zadnje delo. Albumu King Daddy, ki ga je izdal leta 2013, tako po skoraj desetih letih sledi "album njegovega življenja", ki ga je naslovil Legendaddy.

Labodji spev portoriškega izvajalca, ki nosi vzdevek kralja reggaetóna, vključuje kar 19 novih pesmi, na njem so se zvrstila tudi sodelovanja z izvajalci, kot so Bad Bunny, Rauw Alejandro, Lil Jon in Pitbull. Za dramatični uvod v poslednji glasbeni material glasbenika, ki je po glasbenih vodah plul več kot tri desetletja, je poskrbel priznani napovedovalec v boksarskem ringu Michael Buffer, poroča Billboard.

Pevec, s pravim imenom Ramón Luis Ayala Rodríguez, ki sta ga v očeh svetovne javnosti zaznamovali tudi njegova skoraj 18 let stara uspešnica Gasolina in sodelovanje z Luisom Fonsijem pri pesmi Despacito, je pred izidom sicer dejal, da bo "v enem albumu dal vse glasbene sloge, ki so ga definirali". Nanj sicer ni vključil pesmi, izdanih med letoma 2014 in 2021 – med njih spadajo tudi Con Calma, Dura in Problema.

Avgusta se posledično obeta tudi poslovilna petmesečna svetovna turneja La Última Vuelta (zadnji krog), za katero je 45-letnik napovedal, da bo najboljša do zdaj, na družbenih omrežjih pa se je vsem, ki "so bili, so in še bodo del te zgodbe" iz srca zahvalil. Večkratni prejemnik latinskega grammyja in eden izmed najbolje prodajanih latinskih izvajalcev se v prihodnosti sicer vidi v vlogi izvršnega producenta pri filmih in dokumentarci. Trenutno naj bi bilo že v teku snemanje dokumentarnega filma o reggaetonu.