Seasplash med 21. in 24. julijem vabi v Pulj. Foto: Organizator
Seasplash med 21. in 24. julijem vabi v Pulj. Foto: Organizator

"Seasplash preparty" bo obiskovalce drevi, že dober mesec pred samim festivalom, pripravil na pravi "zvočni cunami", katerega val bo julija preplavil obalo Pulja, napovedujejo organizatorji.

V kleti kluba K4 bodo od 23.00 naprej izbrani didžeji letošnjega Seasplasha predstavili vse, od klasičnih zvokov reggaeja in njemu sorodnih žanrov do modernejše elektronske bass-line produkcije: dubstepa, drum’n’bassa, breakbeata ipd. "Gud vajbz v ljubljanski kleti. Vabljeni!" sporočajo iz kluba. Na odru "Štirke" se bodo predstavili didžeji Filip Motovunski, Bamster, Teddy-Lee, Raul in L Jay, za vizualije pa bo poskrbel VJ Bale.

Več podrobnosti o festivalu Seasplash in programu preberite tukaj.
9. Seasplash, ki bo na puljskem prizorišču Monumenti potekal med 21. in 24. julijem, je eden redkih manjših neodvisnih festivalov, ki ponosno koraka proti desetletnici svojega obstoja. Na začetku je bil načrtovan na osnovi prijateljskih dogovorov, motiviran z entuziazmom organizacijske ekipe in z le dvodnevnim programom. Skozi leta pa je, skupaj z ekipo, ki ga ustvarja, stopil na višjo raven ter prerasel v štiridnevno dogajanje na petih odrih, ki jih obiskuje nekaj tisoč obiskovalcev dnevno.

Seasplash festival je ugledal luč v času punk-rock generacije na začetku 90. let. Generacija je združevala vse žanre in sloge tistih let (roots, dub, regae, ska, rocksteady ...) in jih postopoma nadgrajevala z modernejšimi podžanri elektronske dobe (jungle, drum’n’bass, hip-hop, breakbeat, dubstep ...). Tako boste lahko tudi letos slišali domače in tuje izvajalce, ki zastopajo omenjene sloge.