Dr. Dre je mentoriral številne uspešne raperje, kot je Eminem. Fotografija je nastala leta 2000. Foto: AP
Dr. Dre je mentoriral številne uspešne raperje, kot je Eminem. Fotografija je nastala leta 2000. Foto: AP

Organizatorji Super Bowla, tretje leto zapored gre za sodelovanje Lige NFL, podjetja Pepsi in založbe Roc Nation, vsako leto znova navdušijo z izbiro nastopajočih, ki med polčasom Super Bowla na noge dvignejo občinstvo tako na samem prizorišču kot tudi tiste doma.

Super Bowl je namreč najbolj gledan televizijski dogodek leta v ZDA, 12-minutni nastop ob polčasu pa velja za eno največjih časti v glasbenem poslu.

Tokrat je ta pripadla omenjeni peterici, finale pa bo 13. februarja prihodnje leto na stadionu SoFi v Inglewoodu v Kaliforniji. "Gre za zgodovinski trenutek v nastajanju," je v izjavi za javnost povedal ustanovitelj založbe Roc Nation Jay-Z.

"Priložnost za nastop na Super Bowlu, pa še na mojem 'dvorišču' (Dr. Dre, Snoop Dogg in Kendrick Lamar so vsi iz Los Angelesa), bo gotovo eden najvznemirljivejših trenutkov moje kariere," je legendarni raper Dr. Dre povedal v izjavi za javnost. Sedemkratni dobitnik grammyja je dodal, da bo nastop ob polčasu "nepozaben kulturni dogodek".

Dr. Dre se je javnosti najprej predstavil kot del zasedbe N.W.A., ki je s kontroverznimi besedili v poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja pustila velik pečat v hip-hoperski kulturi in glasbeni industriji. Pozneje se je odločil za samostojno glasbeno pot, med drugim pa je v času kariere kot glasbeni producent sodeloval s številnimi glasbeniki, kot so 2Pac, Snoop Dogg, The Game in Kendrick Lamar. Produciral je tudi uspešnico Mary J. Blige Family Affair.

Peterica nastopajočih na 56. Super Bowlu je sicer skupaj osvojila 44 najprestižnejših glasbenih nagrad grammy, največ jih ima v svoji vitrini Eminem – 15.

Lani je na Super Bowlu zapel kanadski popzvezdnik The Weeknd. Njegov nastop so ameriški mediji ocenili za dobrega, če ne izjemnega, predvsem pa za veliko osvežitev v času, ko več mesecev ni bilo koncertov v živo zaradi pandemije.

Sorodna novica The Weeknd "zažigal" ob polčasu kljub zdesetkanemu občinstvu