Foto: EPA
Foto: EPA

Ob častitljivi obletnici (letos praznuje 50-letnico delovanja, a je praznovanje zaradi pandemije okrnjeno) se preostali trije člani legendarne ameriške rokovske zasedbe odpravljajo na evropsko stadionsko turnejo, ki jo bodo začeli 17. junija v Arnhemu na Nizozemskem, nadaljevali pa v Liverpoolu, Edinburgu in Dublinu ter sklenili 26. junija v Londonu.

Tam se jim bosta med drugimi na odru pridružila Robert Plant in kantavtorica Alison Krauss. Gostov bo še več, obljubljajo, a za zdaj njihova imena ostajajo skrivnost. Turnejo so poimenovali Hotel California, po eni svojih največjih uspešnic.

Trojica še aktivnih članov "stare" zasedbe, Don Henley (74), Joe Walsh (73) in Timothy B. Schmit (74), je sicer leta 2016, ko je zaradi zapletov pri revmatoidnem artritisu, pljučnice in težav s črevesjem umrl frontman Glenn Frey, napovedala, da pod imenom Eagles ne bo več nastopala.

A so si pred dvema letoma premislili, k sodelovanju povabili Glennovega sina Deacona in Vincea Gilla in v Las Vegasu pripravili tri velike koncerte, pri katerih je sodelovalo kar 77 različnih glasbenikov, vključno s 46-članskim orkestrom in 22-članskim zborom. Podoben projekt so pozneje nameravali izvesti še v Londonu, a jim je načrte prekrižala pandemija covida-19, navaja NME.