Ella Eyre je tista britanska pevka, katere glas je večina spoznala, še preden se je dobro zavedala, kdo je oseba za njim. Foto: EPA
Ella Eyre je tista britanska pevka, katere glas je večina spoznala, še preden se je dobro zavedala, kdo je oseba za njim. Foto: EPA
Eyrejeva se je vedno bolj začela uveljavljati tudi v svetu mode. Med drugim je postala obraz za dišavo Armani Violet. Foto: EPA

Njene otroške sanje niso bile, da bi postala popzvezda. "V šolskih zborih ali igrah me nikoli niso izbrali za solaže ... Tako da nikoli nisem verjela vase," je dejala v nedavnem intervjuju za spletno stran Voanews. Ko je bila stara 16 let, je pristala v šolski predstavi Bugsy Malone, kar jo je spodbudilo k študiju muzikala. Pri tem je vztrajala dve leti. "Študij mi je bil všeč, toda zdelo se mi je, da je zame ustrezno omejeno število vlog in prepevanja besed nekoga drugega. Zdelo se mi je, da imam kaj povedati, zato sem začela pisati," je dejala.

Njena kariera se je začela vzpenjati, ko je posodila svoj glas za uspešnico skupine Rudimental Waiting All Night. Zaradi nje je pristala na vrhu britanskih lestvic in si celo prislužila nagrado brit. "Takrat sem bila mlajša in nova v industriji. Podpisala sem svojo prvo pogodbo z založbo in z Rudimentalom sem nastopala v živo. Ko sem odpela to pesem, je bilo vzdušje neverjetno," se je spominjala Eyrejeva za spletno stran Daily Record.

Sledila je izdaja EP-ja leta 2013, kjer so trije singli pristali na britanskih lestvicah. Toda z izdajo albuma je odlašala dobro leto. "Zdaj je popolnoma drug album, kot smo ga sprva načrtovali," pravi sama.

Večino skladb je napisala sama. "Sem precej trdoglava, kako se želim predstaviti v javnosti kot umetnica. Nikoli nisem razmišljala, da bi jemala skladbe od drugih, ki bi jih le zapela. Hočem izražati svoja čustva skozi skladbe," je bila odločna.

21-letnica afriško-jamajških korenin, katere pravo ime je Ella McMahon, ima za sabo pestro festivalsko poletje. Nekaj časa po uspehu skladbe Waiting All Night je nastopala z Rudimentalom, potem pa se je hitro podala na odre še sama. Z markantno pojavo - dolgi bujni lasje - in svojevrstnim slogom oblačenja se razlikuje od večine pevk.

S prvencem Feline je pripravila soliden izbor popsoul skladb, ki se spogledujejo s plesnimi ritmi in imajo potencial, da se prebijejo v "mainstream" britanskega popa. Šest skladb (tudi Gravity, kjer je združila moči z DJ Freshem) na njem je pevka že predstavila kot single, zato je toliko večja pozornost na še neizdanih skladbah, kjer stavi na zapomnljive ritmične vzorce in spevne refrene, primerne za napad na radijske postaje.