Tinkara po uspešno prestani generalki sinoči. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tinkara po uspešno prestani generalki sinoči. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Flavta visoko v zraku. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Sredin dan je slovenska ekipa preživela v dvorani B & W Hallerne, kjer so prestali vajo pred občinstvom in zvečer še generalko, ki jo je ocenjevala strokovna žirija.

Tudi tokrat je prišel do izraza njihov perfekcionizem, ko je avtor pesmi Raay po prvem nastopu sinoči še pisal odgovornim za zvok glede zadnjih popravkov.

"Pesmi na letošnji Evroviziji so linearne po produkciji in ne vsebujejo modernih 'fint', mi pa z njimi dosežemo veliko v tej zadnji verziji - zato smo tu, da delamo in izboljšujemo in da ne bomo rekli na koncu, da nismo vsega naredili," je za MMC pojasnil Raay, ki je imel vse do Misije Evrovizije veliko željo, da bi prišel na Evrovizijo kot avtor, nato pa je to postavil ob stran.

Tudi tokrat se je želel predstaviti le v vlogi avtorja, toda na koncu je tudi sam v roke prijel mikrofon in se postavil ob stran (dobesedno na skrajni rob evrovizijskega odra) Lei Sirk, Manci Špik in Niki Zorjan. "On je čisto pri strani. Tam uživa, se smehlja, pleše ... Pravi, da je slutnja (smeh). Sam se je tako odločil, saj se je želel posvetiti glasbi. Poskušala sem ga privabiti bližje, ampak se ni pustil prepričati," je pojasnila v smehu Tinkara.

Slovensko ekipo nocoj čaka odločilni večer, v katerem se bo pomerila s petnajstimi državami za deset mest, ki vodijo v sobotni finale. Za njimi je uspešno opravljena generalka, kar so sinoči potrdili tudi aplavzi v dvorani. Kot je dejala Tinkara: "Naša naloga je samo, da uporabimo 'funkcijo' kopiraj-prilepi."

Kako je potekal sredin dan za slovensko delegacijo, si lahko pogledate spodaj.