Tinkara med pripravami za prvi odhod na oder. Foto: Thomas Hanses (EBU)
Tinkara med pripravami za prvi odhod na oder. Foto: Thomas Hanses (EBU)
Manca Špik
Slovenska delegacija pred odhodom na prvo vajo. Foto: Thomas Hanses (EBU)

Kot so pokazali prvi posnetki, bo poudarek na odru predvsem na vokalu. Tinkara je v nasprotju z drugimi izvajalci že takoj pokazala svojo obleko. Na uradni evrovizijski strani so temnomodro obleko z nekaj črne čipke, ki je delo kostumografinje Svetlane Visintin, označili za "čudovito".

Na prvi vaji, kjer je Tinkara zapela pesem Round and Round, je na oder stopila s flavto, vendar - kot je povedala že pred odhodom - se bo zaradi evrovizijskih pravil morala pretvarjati, da jo igra. V ozadju jo bo spremljala četverica v črnem oz. Manca Špik in Nika Zorjan, ki sta z njo nastopili že na Emi, ter Lea Sirk in Raay kot dodatni vokalni okrepitvi.

Slovenska evrovizijska delegacija je še posebej zanimiva, ker jo spremlja kar nekaj mladih članov. Namreč v Köbenhavnu je ob Tinkari že njena najmlajša hčerka Alma. Na Dansko pa prihaja tudi starejša Gala. Poleg njiju pa je tam tudi dveletna hčerka spremljevalne pevke Lee Sirk Ael.

Sicer pa je Tinkara danes poleg prve vaje končala tudi že snemanje pesmi, ki jo bodo v finalu skupaj z lansko zmagovalko Emmelie de Forest peli vsi. Še prej pa našo predstavnico čaka nastop v drugem polfinalu, 8. maja, kjer bo nastopila pod zaporedno številko 14.