Raay, Tinkara Kovač, Manca Špik, Lea Sirk in Nika Zorjan so se vrnili iz Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Raay, Tinkara Kovač, Manca Špik, Lea Sirk in Nika Zorjan so se vrnili iz Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tinkara Kovač je v finalu Evrovizije dosegla 25. mesto. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

S spremljevalnimi vokalistkami Leo Sirk, Niko Zorjan in Manco Špik ter četrtim vokalistom in avtorjem skladbe Raayem je s prihodom končala svojo dansko evrovizijsko zgodbo. Poleg nje so se domov vrnili tudi drugi člani slovenske delegacije in avtorica besedila Round and Round Hannah Mancini. S popotovanja na Evrovizijo se vračajo z avtodomom tudi člani Tinkarine skupine.

"Lepa promocija tudi za državo"
"Cilj je bil absolutno dosežen, zelo smo veseli, da smo se uvrstili v finale, da smo lahko z našo zastavo mahali dva dni," je dejala Tinkara po vrnitvi domov. Glasbenica je dodala, da je opazila, da je Sloveniji veliko pomenila že sama uvrstitev v finale, obenem pa je lahko že to "lepa promocija tudi za državo". V Köbenhavnu so na slovenskem veleposlaništvu namreč organizirali tudi srečanje s predstavniki drugih veleposlaništev in gospodarstveniki. "Poskrbeli smo, da smo bili res navzoči na vseh vidikih, saj nekatere države sploh nimajo takšnih predstavitev," je še pojasnila.

Sprejem v Lokvi
Glasbenico, ki ji je uspelo po dveh letih Slovenijo znova pripeljati v finale Evrovizije, je že včeraj v domači Lokvi pričakal poseben sprejem: "Pot od table do mojega doma je bila okrašena z živobarvnimi baloni - to sta pripravili vzgojiteljici iz vrtca, doma pa me je čakal napis 'Bravo Tinkara'. Sploh nismo mogli vstopiti, prej smo morali odvezati ta napis. Prav ganljivo je bilo."

Danes jo čakata še sprejem v vaškem domu in druženje z nekaterimi presenečenji, med drugim pa bo nastopila tudi skupina Prizma, s katero je "živel, dihal in ustvarjal uspešnice Danilo Kocjančič". Poleg tega bo sprejem tudi sklepno dejanje celotne poti na Dansko, saj se bo ponovno srečala celotna ekipa, ki je tja potovala.

Nekaj utrinkov s prihoda si lahko pogledate spodaj.