Justin Timberlake bo prvi zvezdnik svetovnega formata, ki bo na evrovizijskem odru zapel samostojno, pravijo organizatorji. Foto: Reuters
Justin Timberlake bo prvi zvezdnik svetovnega formata, ki bo na evrovizijskem odru zapel samostojno, pravijo organizatorji. Foto: Reuters

Ameriški popzvezdnik bo seveda nastopil v revijalnem in ne tekmovalnem delu velikega evrovizijskega finala, a tudi to si švedski organizatorji štejejo za velik uspeh, saj se do zdaj (kljub častitljivi, 61-letni zgodovini tekmovanja) še ni zgodilo, da bi na evrovizijskem odru samostojno nastopil zvezdnik takšnega kova, so se pohvalili.

"Res nas veseli, da bo Justin Timberlake svojo novo pesem predstavil ravno v našem šovu. To je za nas fantastična priložnost," je dejal producent Sven Stojanovic in dodal: "Še bolj poseben pa bo nastop zato, ker sta pri nastajanju besedila in glasbe ter pri produkciji sodelovala švedska glasbena ustvarjalca Max Martin in Shellback."

Priprave na izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu EMA Evrovizija, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanaluYouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

35-letni glasbenik bo tako na evrovizijskem odru predstavil skladbo Can't Stop the Feeling, ki jo je ustvaril za prihajajoči animirani film Trolls, v katerem bo svoj glas posodil enemu izmed osrednjih (animiranih) junakov.

Kot je znano, bo veliki evrovizijski finale potekal v soboto v Stockholmu, danes in v četrtek pa sta na sporedu oba polfinala. Slovenijo bo v četrtek zastopala ManuElla s skladbo Blue And Red.