Tinkara je na oder in v 'green room' v finalu odnesla jabolko. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tinkara je na oder in v 'green room' v finalu odnesla jabolko. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Slovenska ekipa
Slovenska ekipa se vrača domov nocoj okoli 23. ure. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Tinkara se je prvič pojavila na Emi leta 1997 in s pesmijo Veter z juga pristala na predzadnjem mestu. Od tistega večera mineva več kot 15 let njene kariere in več deset posnetih studijskih albumov ter koncertna pot doma in v tujini. Veter z juga je bila takrat odskočna deska, kakršna bi lahko bila tudi pesem Round and Round.

"Verjamem, da bomo na vseh mojih prihodnjih koncertih peli Round and Round enako dolgo," je dejala Tinkara tik po prihodu iz 'green rooma', kjer je svoje minute slavja doživljala predstavnica Avstrije - Conchita Wurst.

"Zdi se mi, da je to lepo sporočilo za vse naše prihodnje generacije, da pa le mogoče prihaja čas večje tolerance med ljudi in spoštovanja drugačnosti," je zmagovalko 59. izbora za pesem Evrovizije pokomentirala Tinkara.

Slovenska ekipa, ki so jo dopolnjevali avtor skladbe Raay ter Manca Špik, Nika Zorjan in Lea Sirk v vlogi spremljevalnih vokalistk, je vse od četrtkove razglasitve, da potujejo v finale, posvetila vse svoje moči k še eni samozavestni izvedbi na odru.

Za njimi je bil cel petek, preživet v dvorani - na odru za vajo, generalko - in še sobota, ki se je začela z vajo že ob 14. uri. "Zadnji nastop je bil najboljši," so se strinjali slovenski predstavniki, ki se vračajo na letališče Jožeta Pučnika nocoj predvidoma ob 23. uri.

Več utrinkov zadnjega dne Slovenije na Evroviziji pa si lahko pogledate spodaj.