Eminem se je ob vrnitvi na glasbeno sceno najprej lotil 'glavnih oseb' iz tabloidov. Foto: EPA
Eminem se je ob vrnitvi na glasbeno sceno najprej lotil 'glavnih oseb' iz tabloidov. Foto: EPA

Videospot za omenjeno skldabo je bil v torek premierno prikazan na glasbeni postaji MTV, prek spleta pa ga zaradi avtorskih pravic ni mogoče videti. Besedilo, v katerem kritizira trenutno "sceno" in popkulturo, je primerno "dobremu staremu" Eminemu, saj v refrenu rapa: "Si rockzvezda, baby, vsi si te želijo. Kakšna igralka! A kdo bi te obsojal, saj smo mi tisti, ki smo te naredili ..."

Najprej se obregne ob ameriško starleto Kim Kardashian, ki je, podobno kot Paris Hilton, znana zaradi "ničesar" in večino časa preživi na fotografiranjih ter zabavah. "Presneto, mislil sem, da je Kim moški. Stisni jo, nato jo predaj naprej prijatelju ..."

Eminem "roti" tudi mlado zvezdnico Lindsay Lohan, naj čim prej znova "preklopi na moške", saj je "Samantha dvojka, ti pa si čista desetka". Kot bi ga Lindsay, ki je pred kratkim v nekem intervjuju dejala, da je njeno življenje "kot v peklu", slišala, se je v preteklih dneh razšla s svojim dekletom, DJ-ko Samantho Ronson.

"Jaz sem tvoja Amy, ti si moj Blake"
Pred belopoltim raperjem s pravim imenom Marshall Matters ni "varna" niti republikanska podpredsedniška kandidatka in guverneka Aljaske Sarah Palin, nasvet pa ima tudi za Britney Spears: "Pozabi K. Feda ali pa boš znova pristala v bolnišnici." Za konec je svojo "dozo" dobila tudi težavna britanska pevka Amy Winehouse: "Jaz sem tvoja Amy, ti si moj Blake ... Oh, Amy, rehabilitacija nikoli ni bila videti tako mamljiva ..." Svoje vrstice sta dobili tudi Jessica Simpson in Jennifer Aniston.

Ker videospota na spletu ni na voljo, poslušajte le skladbo.

Dr. Dre ima na zalogi kup novih pesmi
37-letnik iz Detroita, ki je zaigral tudi v drami Osem milj, letos načrtuje izdajo kar dveh albumov, Relapse in Relapse 2. Medtem ko je izid prvega napovedan za maj, datum drugega še ni znan, neuradno pa bo na prodajne police prišel proti koncu leta. "Dr. Dre me je založil s tonami nove glasbe, zato se želim prepričati, da bodo na albumih res pristale najboljše pesmi," je Eminem dejal marca.

A. P.