V 90. letih se je glas o Anoukinem odličnem pevskem glasu razširil po vsej Evropi, naskok na Ameriko pa ji ni uspel nikoli. Foto: EPA
V 90. letih se je glas o Anoukinem odličnem pevskem glasu razširil po vsej Evropi, naskok na Ameriko pa ji ni uspel nikoli. Foto: EPA

Gotovo se spomnite Anoukine uspešnice iz leta 1997 Nobody's Wife, ki je bila prelomnica v njeni karieri in je odlično vplivala tudi na prodajo prvenca Together Alone. Nato je zdaj 37-letna pevka izdala še sedem studijskih albumov, njen najnovejši To Get Her Together je izšel maja leta 2011.

Že od malih nog se je Anouk Teeuwe zanimala za glasbo, saj je bila njena mama bluespevka. Kmalu je začela peti tudi sama, z zasedbo Shotgun Wedding so nastopali predvsem na porokah in zabavah. Ustvarjalno partnerstvo z Bartom van Veenom pa je prineslo prve uspehe na lestvicah, plod njunega sodelovanja je bila na primer pesem Nobody's Wife.

Po prej omenjenem prvencu je leta 1999 Anouk izdala album Urban Solitude s singlom R U Kiddin' Me, po vnovičnem uspehu na stari celini se je odpravila poskusit srečo čez lužo, a so se pogajanja z ameriško založbo Sony slabo končala in svetlolasa poprockerica se je brez pogodbe vrnila v domovino. Odtlej se je osredotočila na domači trg, kjer velja za eno najbolj priljubljenih glasbenic, označujejo jo tudi kot "nizozemsko Alanis Morissette".

Anouk ima štiri otroke, tri z Remonom Stotijnom (znan je kot The Anonymous Mis), frontmanom reggae in rap zasedbe Postmen, enega pa z raperjem Robertom Coenenom, ki nastopa pod umetniškim vzdevkom Unorthadox.

Nizozemsko bo Anouk v Malmöju zastopala s pesmijo Birds, odlomek iz katere poleg pevkinih dveh starejših uspešnic prilagamo spodaj.