Priprave na Evrovizijo so v polnem razmahu. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Priprave na Evrovizijo so v polnem razmahu. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Evrovizija
Vse v povezavi z Evrovizijo lahko spremljate na podstrani Evrovizija 2013, kjer smo vam pripravili tudi posebni interaktivni zemljevid s podatki o vseh državah udeleženkah. Foto: MMC RTV SLO
Hannah - Straight into Love (stereo)

MMC-jevi spletni klepetalnici opisala predstavnica Slovenije na pesmi za Evrovizijo Hannah.

Američanka, ki jo je ljubezen pripeljala v deželo pod Alpami, se je morala ob prihodu v Slovenijo najprej spopasti z jezikom. "Jaz sem Hannah, sem pevka iz LA-ja," je bil prvi stavek, ki se ga je naučila.

Slovenskemu načinu življenja se je hitro prilagodila, težje jeziku. "Udeležila sem se že štirih različnih tečajev, a imam tu in tam še vedno težave ... A počasi gre," je priznala Hannah.

Svoje goste najraje popelje na Bled, Vršič ali ob reko Sočo. A kot priznava, je Triglav še ni videl. V alpskem smučanju pa stiska pesti za Tino Maze: "Je neverjetna, unikatna, vedno znova me navduši."

Vse o letošnji Evroviziji najdete na MMC-jevi podstrani Evrovizija 2013, kjer najdete tudi poseben interaktivni zemljevid, ki vsebuje podatke vseh držav udeleženk.

S povabilom na Evrovizijo, ki je prišlo od RTV Slovenija, je Hannah deležna precej več pozornosti, toda, kot priznava sama, so Slovenci bolj zadržani, kar se tiče ustavljanja na cesti, tako da s tem nima težav.

Pred njenim nastopom na velikem evrovizijskem odru v Malmöju stavi na vizualni nastop, scenski nastop in nasmeh na obrazu. Glede samega nastopa pa je znano le, da se ji bodo na odru pridružili plesalci in spremljevalni vokalisti. Toda koliko jih bo, še ne ve.

V pripravljenosti za snemanje videospota
Njena prva večja "obveza" pred odhodom na Švedsko bo snemanje videospota za pesem, s katero bo Slovenijo zastopala na Evroviziji. "Za zdaj še izbiramo ekipo, ki bo z mano posnela videospot, dogovarjamo se z različnimi režiserji, na mizi je več idej in konceptov. Bomo pa snemali zelo kmalu," je v MMC-jevi klepetalnici priznala Hannah.

Priprave Hannah na Evrovizijo lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Hannah, ki bo nastopila že v prvem polfinalnem večeru - 14. maja -, je prva predstavnica Slovenije, ki je bila izbrana na podlagi internega izbora. Pod pesem Straight into Love se je kot avtorica podpisala sama, poleg nje pa so pri oblikovanju pesmi pomagali še Gregor Zemljič, Erik Margan, Matija Rodić in Marko Primužak.

Hannah - Straight into Love (stereo)