Elitsa Todorova je polovica dueta, ki bo letos na Evroviziji zastopal Bolgarijo. Foto: Eurovision.tv
Elitsa Todorova je polovica dueta, ki bo letos na Evroviziji zastopal Bolgarijo. Foto: Eurovision.tv

Čeprav je bolgarski producent skladbe, s katero sta Elitsa Todorova in Stoyan Yankuolov prepričala domače gledalce in poslušalce, BNT-ju zagotovil, da so vse avtorske pravice urejene, pa se je po nacionalnem izboru izkazalo, da argentinski glasbenik in producent Jonatan Tesei, ki je del avtorske ekipe pri pesmi, z zadnjo različico skladbe ni bil seznanjen.

Čas za izbor skladbe se počasi izteka
Ker se z njo ni strinjal, je od BNT-ja zahteval, naj se ali odločijo za prejšnjo različico skladbe ali pa ne bo dal svojega soglasja za tekmovanje. Ker bi vnovična predelava pesmi zahtevala preveč časa, rok za oddajo končne različice pesmi, s katerimi se bodo države predstavljale maja v Malmöju, pa je 18. marec, se je bolgarska nacionalna televizija odločila, da bo Bolgarijo zastopala druga skladba.

Če bi se odločili, da na Evroviziji ne bodo sodelovali, bi namreč morali plačati kazen. Zato bodo na Švedsko poslali pesem Only Champions, ki je dobila največ glasov strokovne žirije, po številu glasov gledalcev pa se je uvrstila na drugo mesto. Todorova in Yankuolov sta ob tem poudarila, da bosta tudi s to skladbo po najboljših močeh zastopala svojo domovino, sporočilo za javnost povzema spletna stran ljubiteljev Evrovizije ECS Today.

Obe skladbi lahko poslušate spodaj.