"Kakor koli bo, bo odlična. Je vrhunska pevka, izjemna oseba, topla, komunikativna, lepa. To so vse značilnosti evrovizijskih zmagovalcev," je Hannah polaskal Tomaž Mihelič. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Neisha
Neisha se je predvsem obregnila ob to, da letos ni bilo Eme, s tem pa tudi ne priložnosti za predstavitev novih pesmi. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Loreen, Švedska
Mike Vale je prepričan, da je treba na odru poskrbeti za šov. "Šov lahko naredi povprečen komad boljši oziroma ga takšnega naredi v očeh gledalca. Evrovizija ni samo pesem, vsaj večinoma ne." Foto: Reuters

Znano je že, da bo maja na Švedskem čim boljšo uvrstitev za Slovenijo skušala pripeti Hannah Mancini, ki vse stavi na moderne elektronske ritme s primesmi dubstepa. Mnenja o pesmi se krešejo, kaj pa pravijo glasbeniki?

"U, dubstep"
Neisho
smo nekoliko presenetili, saj je priznala, da sploh ni bila pozorna na pesem, zato si jo je prvič pozorno zavrtela kar med našim klicem. Njen prvi odziv je bil: "U, dubstep!", nato pa je dodala, da gre za zelo "hitoiden komad". "Na prvo žogo lahko rečem, da so se avtorji zelo spogledovali z lansko zmagovalko Loreen in njeno uspešnico Euphoria. Očitno ciljamo, da bo ta recept uspešen, a ne vem, če bo tako, morda bodo pa spet v modi kakšne 'maškare'," je dejala.

Pohvalila pa je, da skladba sledi glasbenim smernicam, da je izvedba na visoki ravni in da je Hannah super pevka, za katero želi, "da bi nas predstavlja s tistim koščkom slovenskosti, ki ga ima v sebi". Se ji pa zdi škoda, da smo letos ostali brez Eme, saj so bili tako glasbeniki kot gledalci "prikrajšani za en večer dobre volje in novosti, ki so bile brez dvoma ena od valilnic novih hitov".

Da bi skladba Straight into Love spominjala na Euphorio, pa se ne strinja novinar in član skupine Sestre, ki se je pred leti tudi preizkusila na Evroviziji, Tomaž Mihelič. Tako o pesmi kot o Hannah govori s samimi presežniki: "Vsekakor je to primerna pesem za Evrovizijo. Je plesna, trendovska, ima odličen vokal, zelo lepo melodijo in super besedilo."

"Ne pozabimo se ob vsem tem zabavati"
Pohvalil je tudi ekipo, ki je naredila skladbo, čeprav bi sam za malenkost omehčal aranžma, saj se mu zdi, da je dubstepa preveč. In nadaljeval: "Evrovizija ni festival trendovske glasbe, to je 'šlagerfest', razvila se je iz popevk. Je veselo druženje, zabava. Trendovske pesmi niso šle nikoli 'dobro skozi'. Ne smemo se zgledovati po drugih in biti obremenjeni z odkrivanjem tople vode, 'da bo nekaj novega'. Pa saj od Bacha že ni bilo nič novega. Treba je biti inovativen pri nastopu, stati za skladbo, podpreti predstavnika in se predvsem neizmerno zabavati pri vsem skupaj."

Priložnost za odlično koreografijo
Mihelič pa je poudaril, da je letos končno nastopil čas, da na odru Slovenija naredi tudi izjemno koreografijo in dober šov. "Ni spremljevalnih vokalov, kar pomeni, da lahko res naredimo odličen scenski nastop - končno! Slovenci smo v svetovnem plesnem in koreografskem vrhu. Pohvale pri izboru izvajalke in ekipe, a zdaj je treba narediti še spektakularen nastop. To znamo," je dodal.

Poklicali smo tudi didžeja in glasbenega producenta Mika Valeja, ki se je s Sylvainom in Hannah že preizkusil na Eminem odru. Leta 2011 so se predstavili s skladbo Ti si tisti. Njegovo mnenje? "Pesem je definitivno moderna, vedno pa je težko napovedati, kaj se bo zgodilo. Sem za to, da je treba sledi trendom in poskusiti nekaj drugačnega. In ta pesem brez dvoma je drugačna, prvič bo Slovenija poslala nekaj novodobnega. Produkcija je dobro narejena, vem pa, da to še ni zadnji posnetek," je dejal Štajerec, ki sicer zelo dobro pozna tako Gregorja Zemljiča, enega izmed avtorjev skladbe, kot Hannah, za katero je dejal, da je odlična vokalistka in da njena angleščina v petju "štima". "Zna nastopati in se pokazati na odru, tako da sem res vesel, da je dobila priložnost," je dejal.

Kot producent pa je še dodal, da bi sam vzel iz pesmi kitare in jih nadomestil s čim drugim. "A vsak producent sliši in čuti po svoje."

Hannah - Straight into Love (stereo)
Hannah - Straight into Love (stereo)