Taylor Swift je s podelitve odšla s tremi kipci v rokah. Foto: EPA
Taylor Swift je s podelitve odšla s tremi kipci v rokah. Foto: EPA

Poleg tega je dobila tudi nagrado za najboljšo izvajalko countryja, njen album Speak Now pa je bil razglašen za najboljši countryalbum leta. Po tri kipce so podelili tudi britanski pevki Adele, ki je pobrala dve nagradi za najboljšo izvajalko, slavil pa je tudi njen album 21.

V kategoriji pop/rock je najboljši izvajalec postal Bruno Mars, nagrado za najboljšo hip-hop izvajalko pa je dobila Nicki Minaj, ki je prepričala tudi z albumom Pink Friday. V kategoriji soul/rhythm in bluz je najboljši izvajalec postal Usher, najboljša izvajalka Beyonce, Rihanna pa je prejela nagrado za najboljši album Loud.

V kategoriji alternativni rock je zmagala zasedba Foo Fighters, novinec leta pa je postala zasedba Hot Chelle Rae. Za najboljšo glasbenico v kategoriji latinoglasba so razglasili Jennifer Lopez.

Posebna nagrada za Katy Perry, nič nagrad za Bieberja
Na podelitvi nagrad so presenetili tudi pevko Katy Perry, ki so ji podelili posebno nagrado za prvo popglasbenico, ki je kar s petimi pesmimi z albuma Teenage Dream na glasbenih lestvicah zasedla prvo mesto. Najstniški idol Justin Bieber je na letošnji podelitvi nagrad ostal brez nagrade.