Zabava se nadaljuje že jutri, in sicer na Hvaru, kjer bo potekal Ultra Beach Party z imeni, kot so Afrojack, Diplo, Goldiggers in Justin Oh. Foto: Marko Delbello Ocepek
Zabava se nadaljuje že jutri, in sicer na Hvaru, kjer bo potekal Ultra Beach Party z imeni, kot so Afrojack, Diplo, Goldiggers in Justin Oh. Foto: Marko Delbello Ocepek
Alex Ranerro
Od slovenskih imen je med drugim izstopal Alex Ranerro. Foto: Marko Delbello Ocepek

Na treh glavnih prizoriščih festivala so nastopili štirje slovenski izvajalci, med njimi Gramatik, Vanillaz, David Mel in Dropchronics. Na barkah so se ob gostih iz različnih evropskih držav za mešalno mizo zvrstili domači DJ Dey, Wiley Dux in Matthew Z, Alex Ranero pa je bil rezidenčni didžej odra v festivalskem kampu. K skupnemu izkupičku Slovenije pa moramo prišteti še nekaj tisoč slovenskih ljubiteljev elektronike.

Festival je v treh dneh ponudil smetano komercialno odmevnih didžejev ta hip, med katerimi so bili Afrojack, Tiesto, Steve Aoki, Armin van Buuren, Hardwell, David Guetta in drugi. Z Exita sta v Split pripotovala tudi Disclosure. Na odru v šotorišču pa se je predstavil prihajajoči gost na Schengenfestu Klingande.

"Ljudje vse Ultre po vsem svetu povezujejo z močnimi imeni. Zagotovo pa pomaga tržna znamka festivala. Odkrito povedano: celo močnejši je, kot smo si mislili, da bo. Seveda pa v obilici ponudbe, ki je v regiji v istem tednu, ni najbolj enostavno, da zadovoljiš vse glasbene želje," je za MMC pred tedni razlagal izvršni direktor festivala Sandi Kuplen.

In še druga stran festivala
Hrvaški mediji so se bolj kot o glasbi v teh dneh razpisali o razgrajačih in nesrečnikih, ki so končali v bolnišnici. Po poročanju dnevnika.hr v treh dneh ni bilo hujših kršitev javnega reda in miru. A vseeno so policisti aretirali 197 oseb, med katerimi je bilo 79 tujcev. 167 kršilcev pa je bilo aretiranih zaradi zlorabe prepovedanih substanc ali nepooblaščene preprodaje.

Poleg tega je domačine zbodla še cena, ki je v času festivala narasla. Za noč v Splitu so morali nekje odšteti tudi po sto evrov, zato tudi vsa nastanitvena kapaciteta ni bila izkoriščena, so zapisali na Dnevnik.hr. Toda višje cene tujcev niso motile, saj so bile še vedno precej ugodne.