Brat in sestra sta v duetu zapela novo skladbo Srce. Foto: MMC RTV SLO
Brat in sestra sta v duetu zapela novo skladbo Srce. Foto: MMC RTV SLO

Na odru Kina Šiške so znova stopili skupaj člani zasedbe Olivija in razveselili številne obiskovalce. Gal je koncert popestril tudi s številnimi gosti.

Na oder je prvi prišel bobnar Rok Koritnik in odigral nekaj soloritmov, nato se je ob bučnem aplavzu pred mikrofon postavil še pevec Gal, sledili pa so mu preostali člani zasedbe. Začeli so umirjeno, zato so nekateri tisti poslušalci, ki so dobili stole, na njih obsedeli.

Zaigrali so nekaj starih in novih pesmi, med drugim tudi Čas bo na moji strani z zadnjega albuma Srce. Po uvodnem delu so na oder en za drugim začeli prihajati gostje. Najprej se je Galu pridružila violinistka, sledili pa so Vlado Kreslin, Severa, Olivija in harmonikarja.

Vlado je v duetu s Severo zapel nežno pesem Abel in Kajn. Severi so se nato na odru pridružili še preostali člani nekdanje zasedbe Olivija in sprožili pravo navdušenje. Zaigrali so tudi priljubljeno uspešnico Kadar sva sama.

Marsikaterega obiskovalca so zasrbele pete ob živahnih ritmih dveh mladih virtuozov na harmoniki. Miha Debevec in Tomaž Rožanec sta znova dokazala, da harmonika ni glasbilo, namenjeno izključno narodno-zabavni glasbi.

Dogodek sta popestrili tudi retrospektivna fotografska razstava Mihe Golarja, ki Gjurina že nekaj let spremlja, in prodaja diskografskih izdelkov.

Koncertno vzdušje je bilo v centru urbane kulture domače in sproščeno, nastopajočim so nekoliko ponagajale le tehnične težave. Gal se je po uri in pol ob aplavzu vrnil na oder. Med drugim je zapel še uspešnico Kaj vse bi dal. Vrhunec večera je bil skupni nastop brata in sestre Gjurin, ko sta zapela Severino najljubšo pesem Srce. Gal se je ob spodbudi občinstva na oder vril še dvakrat.