Na plošči je 10 novih avtorskih skladb, eno pa je prispeval tudi Guštijev dolgoletni sodelavec na odru in v studiu, izvrsten glasbenik in čedalje bolj uveljavljen avtor Peter Dekleva. Foto: MMC RTV SLO
Na plošči je 10 novih avtorskih skladb, eno pa je prispeval tudi Guštijev dolgoletni sodelavec na odru in v studiu, izvrsten glasbenik in čedalje bolj uveljavljen avtor Peter Dekleva. Foto: MMC RTV SLO
Gušti (v živo) - Prema tebi
Gušti (v živo) - Sjene

Glasbenik, ki je širši javnosti poznan predvsem po številnih uspešnicah, ki jih je spisal za slovensko rockskupino Big Foot Mama, in pozneje po sodelovanju s pevko Polono Kasal, je v studiu 14 na Radiu Slovenija izbranemu občinstvu predstavil svojo tretjo samostojno zgoščenko Naša stvar.

"Naša stvar je v bistvu zato, ker sem začel dojemati glasbo, ko sem bil star 12 in 13 let - takrat ko je v teh prostorih vladal novi val. In ta generacija, ki je bila nekoč del novega vala - tako glasbeno kot samo poslušalstvo -, je po mojem mnenju začela malo izginjati. Upam, da se bo vsak, ki bo poslušal le delček tega albuma, lahko vrnil v tisti čas, in to je v bistvu naša stvar, stvar vseh nas," je pojasnil Gušti na tiskovni konferenci ter poudaril, da si želi z njim doseči tudi mlajše poslušalstvo, ki ne pozna novega vala. Hkrati pa je posvetil precejšnjo pozornost tudi naslovu albuma, ki v slovenskem in hrvaškem jeziku pomeni isto.

Nekaj utrinkov s predstavitve si lahko ogledate v videih desno.

Medsebojna kemija privedla do novega albuma
Po krajšem ustvarjalnem premoru je Gušti že septembra 2010 presenetil z novim singlom Sjene in z njim predstavil mlado Emo. "Ker je bila tu Ema, sem se odločil in prepesnil vse komade, ki bi jih moral delati s Polono. To je vzelo kar nekaj časa, ker ne moreš kar tako hitro prepesniti," je razložil Gušti.

"Na začetku tega nisem doživljala kot izziv, ker se je vse zgodilo spontano in ob prvem trenutku. Ko mi je menedžer Vlado poslal posnetek za skladbo Hoću, neću, sem vedela, da hočem sodelovati," je povedala mlada pevka na tiskovni konferenci.

Na plošči je 10 novih avtorskih skladb, eno pa je prispeval tudi Guštijev dolgoletni sodelavec na odru in v studiu, glasbenik in čedalje bolj uveljavljen avtor (član skupin Srečna mladina in Adam) Peter Dekleva. "Želeli smo se izogniti klišejem," je priznal Dekleva.

Nova plošča, izdana pod okriljem ZKP RTV Slovenija, je po Guštijevih besedah poklon novemu valu iz osemdesetih, ki ima še vedno velik vpliv pri njegovem glasbenem izražanju. "Odločitev za kakršno koli izdajo ni enostavna. Izdaj je vedno manj - tako v Sloveniji kot tujini. Vedno več je singlov. Predvsem za glasbenike ni enostavno, in če nacionalka ne bo podpirala dobre glasbe in glasbenikov, ne vem, kdo bo," je pojasnila prva dama ZKP-ja Mojca Menart.

V studiu 14 sta Gušti in Eva v spremljavi svoje skupine, v sestavi Andrej Zavašnik (bobni), Jernej Jurc (klaviature), Anej Kočevar (bas), predstavila skladbe Sjene, Prema tebi, Igra, Makova polja, Trag, Vedno zame, Hoću, neću ...

Nekaj utrinkov s predstavitve, ki se je zgodila v Studio 14 Radia Slovenija, si lahko ogledate spodaj.

Gušti (v živo) - Prema tebi
Gušti (v živo) - Sjene